Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
12:52

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Использованные батарейки из Днепра снова отправляют в Европу

Использованные батарейки из Днепра снова отправляют в Европу

В рамках проекта «Батарейки, здавайтеся» 42 тонны использованных батареек отправлены на переработку в Польшу.

Даже во время Большой войны не следует забывать об экологии и нашем здоровье. Так резонно считают участники проекта «Батарейки, здавайтеся», который уже около десяти лет реализуется в Днепре и Украине.

Особую популярность эта инициатива приобрела во времена до пандемии и войны, когда емкости для сбора бэушных батареек стояли практически в каждом магазине.

Сейчас проект снова активизирован, и 42 тонны использованных батареек отправлены на переработку в Европу.

Об этом рассказала днепровская экоактивистка, сооснователь проекта «Батарейки, здавайтеся» Любовь Колосовская:

«Крига скресла! Ми знову відправляємо фури з батарейками на перероблення в Європу в особливо великих обсягах. 42 тонни батарейок вирушили на завод Recupyl в Польщі.

Дякую за довіру, терпіння та підтримку всім: прихильникам, партнерам та волонтерам. Бо щиро, цей новий етап - це було жесть, як важко.

Відтепер 8 окремих типів батарейок будемо слати на різні заводи паралельно.

Впродовж 1.5 років батарейки з пунктів «Батарейки, здавайтеся!» збирались на склад, але як ми не бились головою в стіну – у нас не виходило відправити їх на перероблення.

Вгадайте, чому?

Не тому, що батарейок збирається мало.

Не через масштабну війну в Україні.

А через європейську бюрократію.

В 2022 році в Румунії розпочалась діджиталізація сфери відходів, яка замість полегшення – в перший рік дуже ускладнила приймання батарейок з-за меж Євросоюзу, в тому числі нашому заводу-партнеру GreenWEEE. Порівняймо з швидкістю та якістю діджитал реформ в Україні! Нам є, що цінувати.

Спочатку ми просто чекали, потім мучили румунських чиновників (точніше, вони нас), все це було дуже стресово. Показово, що дозвіл в Україні ми отримали дуже швидко, за що Міндовкілля – респект!

А коли наш терпець урвався, ми перетворили проблему на можливість. Відтепер батарейки 8 різних типів ми будемо відправляти на декілька заводів у Європі параллельно.

Перші дві фури з 42 тоннами батарейок, зібраних в Сільпо, уже прямують до кордону з Польщею. Алкалінові, нікель-метал-гідридні та літієві – всі вони опиняться за декілька днів на заводі Recupyl».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте