Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Це наша історія, якою ми пишаємося: що для дніпрян значить День Незалежності (опитування)

Це наша історія, якою ми пишаємося: що для дніпрян значить День Незалежності (опитування)

24 серпня Україна відзначає День Незалежності. Цього року ми вже вдруге зустрічаємо свято в умовах війни. І нашій рідній Україні вкотре доводиться відстоювати свою свободу та право на життя.

День Незалежності – привід не лише для святкування й гордості, але й для змістовної розмови. «Що для вас є День Незалежності»? З таким запитанням журналісти «Наше Місто» звернулись до дніпрян.

Більшість співрозмовників висловили слова любові до своєї країни.

«Це свято української Незалежності, це свято вишиванки, це свято моєї матері, моїх дідів і прадідів, – сказала дніпрянка Валентина.

«Незалежність – це можливість будувати майбутнє так, як хочеться, не зважаючи на тиск інших людей», – вважає Станіслава.

«Для мене це гарне свято – День Незалежності. Ми від’єдналися свого часу. Чекаємо його з великим нетерпінням, будемо святкувати як годиться. Дай Боже, щоб не було обстрілів. Щоб був спокій та тиша», – сказала мешканка Дніпра Алла.

Більшість респондентів висловили найщиріші побажання нашій країні. Головне з них – мирне небо над Україною.

«Бажаю, щоб ми були незалежні, щоб закінчилась війна ця, всі залишились живими, повернулись з фронту батьки, діти. Щоб усе було якнайкраще», – сказала Катерина.

«Це день народження моєї країни. Це як пам’ятати свій день народження, або день народження моєї матусі, неньки», – ділиться враженнями Інна.

«Україна – наша Батьківщина, держава, якою ми пишаємося всі. Ми її дуже любимо. Я не сказав би, що це свято. Це якийсь період історії, якою ми маємо пишатися», – впевнений Євген.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті