Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
06:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Час не лікує». У Дніпрі вийшли на акцію жінки, в родинах яких є загиблі та безвісти зниклі військові

«Час не лікує». У Дніпрі вийшли на акцію жінки, в родинах яких є загиблі та безвісти зниклі військові

Дніпропетровщина вшосте долучилась до всеукраїнської акції «Час не лікує». На Алеї пам'яті в Дніпрі зібралися дружини та матері військових, які вважаються зниклими безвісти, перебувають в полоні або загинули на війні.

Вони вшанували полеглих, поклали квіти до стел та взяли участь у молебні, повідомляють журналісти Суспільного.

Юлія Яригіна з Павлограда розповідає: її чоловік зник безвісти 2004-го року в Іловайську. Згодом, каже, його оголосили померлим.


"Дуже важливо і нашому новому поколінню, і зараз людям показувати, що війна в країні ще триває. Це дуже велика ціна, і нам треба триматися хоча б для того, щоб жити в цій країні", — каже вона.


Людмила Карпова — мати військовополоненого. Розповідає: сину було 24, коли його разом з побратимами у 2014-му взяли у полон під час виходу з "зеленого" коридору. Людмила каже, досі не знає, де він.

"Дуже сподіваємось, що дітей віддадуть, повернуть. Ми розуміємо, що почалася війна, але ми їх любимо, чекаємо, і віримо, що наші діти прийдуть додому", — каже вона.

Для чого провели акцію й куди звертатися родинам бійців

Уповноважена з питань зниклих безвісти Дніпропетровщини Алла Макух розповідає: провели акцію, аби нагадати про військовополонених та зниклих безвісти.


"Ті родини, у яких хтось загинув, повинні розуміти, що їх підтримує суспільство. Ті, які чекають на повернення своїх рідних з полону, чи ті, хто не знають де їх рідні, — вони також потребують підтримки", — каже жінка.

Алла Макух говорить: родини військовослужбовців, які загинули, потрапили у полон або зникли безвісти, можуть звернутися по допомогу на "гарячу" лінію. Номер — 096-209-79-12.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті