Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
03:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Не дай себе ошукати: поліцейські Дніпра проводять роз’яснювальну роботу серед літніх людей

Не дай себе ошукати: поліцейські Дніпра проводять роз’яснювальну роботу серед літніх людей

Дільничні інспектори Дніпровського районного управління поліції поспілкувалися із громадянами похилого віку. Вони розповіли їм про найпоширеніші схеми шахрайств та про злочинців, які під різними приводами виманюють у людей гроші.

Довірливість, фізична слабкість, беззахисність та безпорадність літніх людей спонукає шахраїв до вчинення відносно них злочинів. Як результат – особа втрачає пенсійні кошти чи інші заощадження, майно, особисті речі, а в найгіршому випадку – здоров’я.

Правоохоронці поспілкувались з літніми людьми та пояснили громадянам як уберегти себе від шахрайських дій. Основне - не надавати власні персональні дані незнайомим людям, не відчиняти двері і не впускати в свої помешкання незнайомців, не перераховувати гроші телефонним аферистам, нікому не повідомляти термін дії банківської карти, пароль від неї та CVV-код (три цифри на звороті картки), у разі отримання спірних листів чи повідомлень не здійснювати ніяких оплат до встановлення обставин ситуації, що виникла, не вірити у випадкову перемогу в розіграші/лотереї, а також в афери злочинців з надзвичайними ситуаціями з близькими/рідними.

Правоохоронці наголосили, що шахраї грають на знанні психології та емоцій людини, тому треба бути уважними та не піддаватися на вмовляння злодіїв віддати їм гроші.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті