Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
10:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відтворили пиво катеринославських часів

У Дніпрі відтворили пиво катеринославських часів

Рецептури відтворювали за матеріалами з архівів пивоваріння регіону, які досліджували разом з історичним музеєм Дніпра та істориком Юрієм Фанигіним.

Завод MOVA відтворив смак дніпровського пива трьох різних епох: катеринославської, радянської та сучасної. До його створення долучилися дніпровські пивовари, історики, дизайнери й художники.

До ідеї збагатити культурний код міста команда прийшла невипадково. На той час вона будувала справжню пивну екосистему – технічні потужності, ресторан та музей.

Рецептури відтворювали за матеріалами з архівів пивоваріння регіону, які досліджували разом з історичним музеєм Дніпра та істориком Юрієм Фанигіним.

Найскладнішим етапом став процес відтворення напою катеринославської та радянської епох. Створювали його за описом смаку, кольору, аромату з історичних джерел. Щоб розробити рецептуру радянських часів, команда вирушила на «Пиво-безалкогольний комбінат «Дніпро» надихнутись атмосферою старого заводу.

- Я розробляв рецептуру напою, який би нагадував той, що пили понад 100 років тому в Катеринославі. З радянським простіше, адже воно мало одну яскраву рису: додавання великої кількості необробленого ячменю та кукурудзи замість солоду, щоб здешевити продукт. А от сучасний рецепт робили з відбірної сировини та з дотриманням найменших нюансів технології. Вийшов багатий та чистий смак, – розповідає пивовар Богдан Точка.

Напої виготовили в одному стилі – світлий лагер, але з відмінностями в сировині та рецептурі. Процес тривав майже 2 місяці.

Коли все було готово, дніпрян запросили на безкоштовну сліпу дегустацію, щоб обрати новий смак та символ міста. Жоден з дегустаторів не знав, де який напій. Для команди було дуже важливо зберегти неупередженість і чесність.

Загалом в дегустації взяли участь понад 1500 дніпрян різного віку, статі та соціального статусу. Більшістю голосів смаком Дніпра обрали світлий лагер за сучасною рецептурою, яку розробили дніпровські пивовари.

Над дизайном пляшки та етикетки для пива «Дніпро» працювали розробники дизайн-коду міста – команда Dnipro design та головний художник Сергій Білий. Вони долучилися до проєкту з самого початку. В основу дизайну заклали елементи з фірмового стилю та айдентики Дніпра. Зобразили це у хвилях та синіх відтінках.

- У Дніпра з’явився ще один ідентифікатор, який характеризує місто. Додаткова привабливість, до створення якої долучилися городяни, представники самоврядування, креативники і, власне, пивовари. Смак пива Дніпра об’єднав навколо себе городян. Думаю, саме такою і має бути візитівка міста, – відзначає Сергій Білий.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Джони  (07.09.23 09:00): С хим элементами воссоздали. Не обманывайте народ!!! Відповісти | З цитатою
Судья Дред  (06.09.23 15:13): Я непонял... Реклама алкоголя?
-Всего в дегустации приняли участие более 1500 днепрян всех возрастов, пола и социального статуса.
..Всех возрастов. Гениальна.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (4)

•  У Дніпропетровській області в овочевому цеху сталося масове отруєння: одну з потерпілих доставили в лікарню (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті