Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
00:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Знадобиться до сотні років: сапер з Дніпра про розмінування територій

Знадобиться до сотні років: сапер з Дніпра про розмінування територій

Звільнення українських територій від армії агресора означає, що тепер відбувається розмінування раніше окупованих населених пунктів. На Харківщині, наприклад, запроваджено тижневу комендантську годину – для безпеки місцевих мешканців та ефективної праці саперів.

Про те, які засоби мінування застосовують окупанти, зокрема і заборонені протипіхотні міни, і скільки років знадобиться для повного розмінування території нашої держави, розповів командир інженерно-технічного відділення Нацгвардії України Петро Кочетков.

Годі й казати, що на звільненій території у саперів чимало роботи за призначенням. Залишки невикористаних боєприпасів, заміновані поля й будинки, снаряди, гранати й міни, що не вибухнули, – все це «клієнтура» саперів, які крок за кроком ретельно «прочісували» території й знешкоджували потенційну смерть.

За словами пана Петра, на повне розмінування нашої країни після Перемоги знадобиться дуже багато часу.

“Ми на даний час одна з найбільш замінованих країн світу. Працювати над розмінуванням нашої держави треба буде дуже довго. Кількість вже встановлених мін складає кілька мільйонів штук. На мою думку, що на розмінування може знадобитися до сотні років”, – розповів Петро Кочетков.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті