Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
17:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Пішки до Говерли: мандрівник з Дніпра повернувся з п’ятимісячної мандрівки, в якій встановив рекорд

Пішки до Говерли: мандрівник з Дніпра повернувся з п’ятимісячної мандрівки, в якій встановив рекорд

Дніпровський мандрівник Сергій Гордієнко п’ять місяців пішки подорожував Україною. Чоловік пройшов шлях з Дніпра до Говерли та назад. Усього подолав більше ніж 2,5 тисячі кілометрів. 1 вересня 2023 року Сергій повернувся до міста.

Мандрівник Сергій Гордієнко у березні 2023 року вирушив у довготривалу пішу подорож з Дніпра до Говерли і назад. Першого вересня чоловік повернувся до міста. Розповідає, пройшов понад дві з половиною тисячі кілометрів. З собою брав не рюкзак, а об’ємний возик.

"Возик який називається травеліна, тобто та, що мандрує. У ній основне – це кліматична одежа, кухня, електроніка, блокноти, куди я записую, намет і все, що потрібно для подорожі", – каже чоловік.
Сергій каже, подорожує вже п’ятдесят років. За цей час відвідав Північний полюс, Латинську Америку, Європу, Африку, Індокитай.

"Скажемо, дорога – це той головний регіон, де я беру всі відповіді на мої питання, а вони вже потім стають або підручниками або лекціями, а головне, все що я бачу, що аналізую – це дістається людям", – розповів Сергій Гордієнко.
Під час своїх подорожей, мандрівник Сергій Гордієнко робить фото. Ці світлини потім друкує на своїх календарях. Також проводить виставки робіт в Україні і за кордоном.

"А це зустрічі, їх було дуже багато різних. І байкери зупинялися, і автомобілісти. Хотіли запитати, не просто куди я йду, а які будуть мої мандри далі", – каже він.
Володимир Райнберг – друг дитинства Сергія Гордієнка. Розповідає, мандрівник запропонував разом з ним піднятися на Говерлу. Сам Володимир займається альпінізмом, тому й погодився на таку пропозицію.

"Ця мандрівка увійшла у книгу рекордів України. Він півтори години читав лекцію (на вершині гори-ред.) для студентів про виживання древніх цивілізацій", – розповідає Володимир Райнберг.
Сергій Гордієнко каже за п’ять місяців подорожі побував у багатьох містах нашої держави та побачив справжню єдність українців.

"Головне те, що я чекав від цієї експедиції – це відбулося. Я дуже радий, за те, що ми стали справжньою державою, і це головний фактор, де громадяни люблять один одного", – каже мандрівник.
Зараз Сергій завершує написання підручника про свою подорож. Мандрівник назве його “Гостинність в Україні”.

Сергій Гордієнко – професійний мандрівник, фахівець з екстремального одиночного виживання. 2013 року він завершив дворічну одиночну експедицію «Східна Європа: Азов – басейн Північного Льодовитого океану – Азов», у перебігу якої здолав майже 7 тисяч кілометрів.

Гордієнко двічі досягав Північного полюса й першим в історії України встановив там Державний прапор. На його рахунку участь у великій кількості знакових експедицій та подорожей. Зокрема, у 1996–1997 роках він був одним з учасників Першої наукової української експедиції до Антарктиди, а у 2013 році самотужки здійснив трансчорноморський автономний перехід на човні типу каяк.

Бував в найнебезпечніших подорожах. Йому доводилося переживати й - 50 градусів морозу, і 40 градусів спеки.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


727  (07.09.23 13:59): А что вы видели в жизни?чем вы можете поделиться?шаблонами и стереотипами?человек видел мир.у него цель в жизни есть.вы его спонсировали?вот и стдите на попе ровно.кушайте морковку.она в этом году-прям даром) Відповісти | З цитатою
Ніна  (07.09.23 12:57): Чому він до Бахмуту не пішов? Відповісти | З цитатою
А  (07.09.23 12:05): лучше пусть напишет учебник "Как неплохо жить, не работая не один десяток лет". Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті