Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
09:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Коломойського підозрюють у заволодінні 9,2 млрд

Коломойського підозрюють у заволодінні 9,2 млрд
Ігор Коломойський може сісти до тюрми на 12 років\Фото: Getty Images

Кінцевий бенефіціар розробив план заволодіння коштами ПриватБанку для подальшого фінансування підконтрольної офшорної компанії та збільшення власної частки у статутному капіталі банку, зазначили у НАБУ.

Правоохоронці повідомили колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПАТ КБ ПриватБанк та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд гривень. Про це повідомило НАБУ у четвер, 7 вересня.

Антикорупціонери не називають імені кінцевого бенефіціарного власника, але мова йде про Ігоря Коломойського.

За даними слідства, у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку, на той момент голова Дніпропетровської ОДА, розробив план заволодіння коштами ПриватБанку з метою подальшого фінансування підконтрольної офшорної компанії та збільшення власної частки у статутному капіталі банку.

Для цього банк штучно зобов’язали виплатити вказаній підконтрольній компанії понад 9,2 млрд гривень під приводом нібито зворотного викупу власних облігацій за завищеною вартістю.

Далі частину суми у понад 446 млн гривень з метою легалізації перерахували на рахунки трьох пов’язаних юросіб під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів, а згодом – на рахунки ще двох.

"Врешті-решт кошти надійшли на особовий рахунок кінцевого бенефіціара ПАТ КБ ПриватБанк. Ними він розпорядився на власний розсуд – вніс до статутного капіталу ПриватБанку на виконання вимог Національного банку України", – йдеться у повідомленні.
Крім колишнього власника банку у справі підозрюються:
  • колишній голова правління ПриватБанку;
  • заступник керівника напрямку – директор департаменту міжбанківського дилінгу банку (одночасно був довіреним представником компанії-нерезидента, пов’язаної з банком);
  • заступник голови правління ПриватБанку – директор казначейства;
  • начальник департаменту підтримки міжбанківських операцій казначейства ПриватБанку;
  • заступник керівника Департаменту з обслуговування рахунків ЛОРО банків-кореспондентів, нерезидентів головного офісу ПриватБанку.

Заступника керівника напрямку – директора департаменту міжбанківського дилінгу банку, який одночасно був довіреним представником пов’язаної з ПриватБанком компанії-нерезидента затримали.

Дії осіб кваліфіковано за статтями 191, 209, 366 Кримінального кодексу України. Їм згрожує до 12 років в'язниці.

У НАБУ додали, що це вже четвертий епізод у справі заволодіння коштами ПриватБанку. За трьома попередніми епізодами напередодні обвинувальний акт скерували до суду.

Корупційні зловживання у банку розслідували різні правоохоронні органи, але з осені 2019 року справа перейшла до детективів НАБУ. У відомстві зазначають, що загальний обсяг матеріалів по всіх епізодах наразі перевищує 2500 томів, а справа є однією з наймасштабніших в історії антикорупційних органів.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Валенок  (08.09.23 06:45): Сплю и вижу как чалится верхушка приветбанка... П...ры. Відповісти | З цитатою
Ч  (07.09.23 19:17): Зачем И.В.К. демонстративно носит футболку и спортивный костюм с эмблемой ФК Днепр? Моё мнение, горожане помнят, благодаря кому и чему, наш клуб ушёл в лес. Это чтобы потроллить кого-то? Відповісти | З цитатою
хм...  (07.09.23 17:54): ну допустим, Коломойский выкупает через подчиненную компанию облигации Приватбанк на 9,2 млрд. Допустим потом назад рефинансирует 450 млн грн в Приватбанк. Но куда делось 8,8 млрд? Показана ведь та часть, по которой Коломойскому нельзя сказать ничего, кроме как "молодец, что вернул деньги из-за рубежа в Приватбанк". Бред какой-то... Відповісти | З цитатою
Вася  (07.09.23 17:51): А если у деда работы не было, как ему выживать было? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1  (07.09.23 17:50): В первые 6 месяцев 2023 года Приватбанк смог заработать 29,75 миллиарда гривен. Это аж в 4,7 раза выше показателя за аналогичный период прошлого года. Чистая прибыль во ІІ квартале составила 13,7 миллиарда гривен.4 авг. 2023 г.
Вопрос: зачем красть то что ты зарабатываеш за месяц)))
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті