Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
20:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканці Дніпра борються з безхатьками у дворі

Мешканці Дніпра борються з безхатьками у дворі

Мешканці декількох будинків по вулиці Батумська забули про спокій – в їхньому дворі оселилися безхатьки. Вони щоденно ведуть розгульне життя та залишають по собі безлад. Як позбавитися небажаних сусідів?

Солодко спить під ковдрою пан Сергійко. Прямо на майданчику по вулиці Батумській. Як кажуть місцеві, прописався чоловік на цій локації з лютого. Взимку жив на трубах, а зараз гріється на сонечку посеред двору.

— Чого ви на вулиці?

—А що мені робити? Дайте 50 гривень, я кави собі візьму.

— Я по діжках просто так лажу? Я воював за що? Щоб одна, друга ходила?

—А чого ви не живете вдома, не працюєте?

—Того що я сепаратюга, для них я сепаратюга.

—А ви що, за росію чи шо?

—Ні, я за Україну. В мене 2-поверховий будинок ще є, там тільки нема телевізору.

—А чого тут спите?

—Ну, того, що так скалися обставини.

Сергій розповів, що він з Харківської області і нібито АТОвець. Після служби життя пішло шкереберть, і чоловік почав тинятися вулицями.

«У мене останній автомобіль був за 10 тисяч доларів, а зараз ось, є тільки ковдра».

Мешканцям, відверто кажучи, такий сусід не до вподоби. А вечорами, зізнається Маргарита Львівна, у дворі збираються десятки безхатченків.

Маргарита Бурцева, дніпрянка:

«Живу в цьому дворі 60 років і оце все бачу. Вони були п’яні, не буйні не схиблені, просто неадекватні. На зауваження не реагували. Ми ж не знаємо з чим вони там сидять, з ножами чи з пляшками. Вони не реагують на зауваження мешканців, посилають усіх на три літери».
Справляють нужду, залишають пляшки та сміття просто у дворі. А вишенькою на торті для безхатьок з вулиці Батумської – безоплатне харчування через дорогу. Та є і ті, хто свідомо обирає дике життя у «кам’яних джунглях».

—Я працюю, — розповідає Олександр Сердюк, безпритульний.

—І все одно обираєте життя на вулиці?

—Звичайно.

—Чому?

—Того що я — бродяга. Бродяжницьке життя — найкраще життя.

У Дніпрі для таких людей є шанс на краще життя. В місті працює центр, де безхатькам допомагають соціалізуватися.

Сергій Соломаха, завідувач відділення щодо надання послуг бездомним особам та особам з низьким рівнем доходів Міського центру соціальної допомоги ДМР:

«Якщо до нас звернулась людина або ж ми її підібрали з вулиці, то перше, що ми надаємо людині, — можливість помитися, переодягнутися. Після цього ми даємо направлення на флюорографічне обстеження, шкірне та венерологічне обстеження людина проходить тут. Людина береться на облік і надається можливість користуватися такими послугами, як безкоштовне харчування, комунальні послуги, в подальшому соцсупровід».

Відділення знаходиться на вулиці Лоцманська, 22 А. Якщо ви хочете допомогти безпритульним, звертайтеся за номером телефону: (073) 785 64 63.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вася  (14.09.23 12:42): ну что за люди...  (13.09.23 15:25): Сами же говорят, что бомжи не буйные, не проблемные. А то, что перед вами не отчитываются и по стойке "смирно" не стоят, - так и вы перед ними так не стоите. Не создают проблем? - ну и пусть себе живут.
Собак беспризорных в упор не хотите видеть и считаете стаи диких собак нормой, а на людей бросаетесь. Давно говорили, что эта любовь к собакам - это скрытая социопатия. Теперь вот на людях отрываютсяВідповісти | З цитатою | Обговорення: 1

Горожанка  (13.09.23 16:26): Причем тут собаки? Эти тетехи вполне могут и собак и кошек уничтожать.Відповісти | З цитатою

да это кадр такой  (13.09.23 17:46): точке везде собаки мерешатся. он ненавидит собак . но очень любит людей. в том числе и бомжей. на людей трындит что те собак бездомных не берут домой . а сам тоже чего то ни одного бомжа к себе домой так и не взял ,а как красмво стелет про любовь к людям.. вот и вся его любовь к людям. по итогу ни собак не любит ,. ни людей. таких бы бомжей ему во двор
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
гость  (13.09.23 16:17): Кто то из за собственной глупости и под влиянием алкоголя на улице оказался. Кого то обманули и выкинули на улицу. Но общее у них то, что спустя какое то время проживания на улице, большинство из них уже не хочет возвращаться в нормальную жизнь. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Гость  (13.09.23 15:07): Психушки закрыли, а вот им там самое место. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті