Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
23:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро готовий до опалювального сезону на 95%

|«« «« »» »»|

Місто продовжує модернізувати теплове господарство. Особлива увага – насосним агрегатам (вони чутливі до відключення електроенергії) та встановленню генераторів.

Як готують до опалювального сезону котельні та теплорозподільчі пункти у Дніпрі перевірив директор КП «Теплоенерго» Андрій Клименко, який цього дня чергує по місту.

У Чечелівському районі в одному з теплорозподільчих пунктів (ТРП) встановили потужний генератор та новий насос для підвищення тиску холодної води.

«Ми повністю замінили насосну станцію, адже мешканцям багатоповерхівок потрібний стабільний напір води. Цей ТРП працює на подачу тепла та підвищення тиску холодної води для 7 багатоквартирних будинків. Тому заміна цього насоса була дуже актуальна для мешканців», – підкреслив начальник теплової дільниці Геннадій Плахтій.

На випадок екстрених довготривалих відключень світла для роботи ТРП вже є генератор.

«Він розрахований на 300 кВт – зможе забезпечити роботу всього теплорозподільчого пункту електроенергією. Зауважу, генератори розраховані для тривалих відключень у холодну пору року, аби зменшити ризик розмерзання системи опалення», – розповів директор КП «Теплоенерго» Андрій Клименко.

Задоволений підготовкою до опалювального сезону мешканець одного з будинків Олександр Бондаренко: «Вдячний міському голові та КП «Теплоенерго» за таку комплексну підготовку до нового сезону. Тепер ми з мешканцями спокійні. Впевнені, що будемо з водою та все буде добре».

Котельні також готують до можливих перебоїв з електроживленням. В одній з них уже стоїть потужний генератор. «Працює він на 630 кВт. Всього котельня опалює 65 будинків та 3 навчальні заклади. Під час відключень його вистачить», – запевняє майстер дільниці Володимир Науменко.

«Цей генератор дуже добре себе показав під час торішніх блекаутів, і я задоволений побаченим, бо працівники цієї котельні вже активно готуються до опалювального сезону», – додав Андрій Клименко.

Ще перевірили укриття у школі № 34. Воно розраховане на 340 людей.

«Укриття відкрите цілодобово, тут завжди є відповідальні особи для того, щоб впустити мешканців, які проживають біля комунального закладу у разі повітряної тривоги. Біля входу в укриття облаштоване місце для чергового, який веде облік відвідувачів», – підкреслила заступниця директора школи № 34 Юлія Клітна.

«Приємно вражений облаштуванням цього укриття. Є все необхідне: туалетні кімнати, медичні аптечки з ліками для надання першої медичної допомоги, wi-fi, а ще примусова вентиляція. Залишився задоволений», – підсумував черговий по місту, директор КП «Теплоенерго» Андрій Клименко.

Довідка:
Дніпро лідирує у темпах підготовки до опалювального сезону. Комунальники готуються до роботи в осінньо-зимовий період комплексно та заздалегідь.

Уже виконано наступні роботи по місту: капітальний ремонт 27 котлів із запланованих 28, замінили 52 км теплових мереж із запланованих 54,9 км, відновили теплову ізоляцію на 39,9 км із запланованих 42 км; встановлено 60 енергоощадних насосів із запланованих 63. Таким чином готовність підприємства «Теплоенерго» до опалювального сезону становить 95%.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті