Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

49 котів та три собаки: у Дніпрі волонтерка створила мініпритулок для тварин

49 котів та три собаки: у Дніпрі волонтерка створила мініпритулок для тварин
Фото: Суспільне Дніпро

У Дніпрі волонтерка Юлія Копилова прихистила у себе вдома 49 котів та трьох собак. Жінка створила такий мініпритулок для тварин з перших днів повномасштабної війни, адже господарі виїжджали за кордон та полишали їх на вулиці.

Вона розповіла Суспільному: котів та собак до неї привозять і з інших областей, усі вони потребують медичної допомоги.

Юлія Копилова допомагає тваринам з дитинства. Жінка розповідає, ідея створити домашній мініпритулок виникла з перших днів повномасштабної війни, бо люди виїжджали за кордон та полишали своїх тварин. Наразі вона прихистила 49 котів та трьох собак. Чекає ще на сімох тварин з Донеччини.

"Спочатку одне кошеня взяла, потім інше. Я брала ту кількість тварин, яку я могла забезпечити сама, не розраховуючи на допомогу інших. Але вийшло так, що моя адреса розлетілася по всьому Дніпру", – розказує власниця притулку.


Також, розповідає Юлія, господарі часто звертаються до неї з проханням забрати тварину.

"У мене домашня кішка привела котиків, але це в наші плани не входило. Заберіть, або доведеться викинути на вулицю". “Алло, у мене тут сфінкс, він мені не потрібен”. Цуценята. Викинули. “Я оце нагодувала їх, але якщо їх ніхто не забере, їх прийдеться потопити”. Цуценятам місяць!", – каже Юлія Копилова.


У притулку також живуть і тварини-переселенці. Кішку Соню привезли з Харківської області. Жінка розповідає, після життя на вулиці у тварини психічні порушення.

"Спочатку вона була домашньою улюбленицею, в неї все було добре, її любили. Потім в один момент вона опиняється на вулиці. Вона навіть до мене ще якось дуже обережно ставиться. Але коли їй щось самій не сподобається, вона навіть може кинутися", – розказує Юлія.


Більшість тварин потребують медичної допомоги, каже власниця притулку.

"У мене сім тварин зараз лікуються на стаціонарі. Коли до мене потрапляють нові тваринки треба постійно робити аналізи, щоб розуміти що тваринка здорова та може контактувати з іншими. Один день – 1187, другий день – 2300, 800 гривень, 1600 і 1200. Це тільки за чотири дні лікування кішки", – каже власниця притулку.


Також тварини щоденно потребують близько п'яти кілограмів корму, каже Юлія. Допомогти мініпритулку можна подзвонивши за номером телефону – 093 212 14 41. Власниця просить привозити вакцини, ліки та гігієнічні засоби.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті