Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Компанія «Олімпіус Консалт» обговорила поліпшення шкільного харчування з батьками, педагогами та Держпродспоживслужбою

Компанія «Олімпіус Консалт» обговорила поліпшення шкільного харчування з батьками, педагогами та Держпродспоживслужбою

Компанія «Олімпіус Консалт» оперативно реагує на виклики щодо проблем у шкільному харчуванні, які виникли на початку навчального року.

Вона надає цю послугу у 86-ти базових школах Дніпра. Вже з цього тижня учням почали подавати удосконалені страви. Згадана компанія цілком відкрита для конструктивного діалогу у поліпшенні шкільного харчування. З цією метою організовано відкриті зустрічі.

У понеділок, 18 вересня, батькам провели дегустацію удосконаленого меню. А 20 вересня компанія ініціювала чергову робочу зустріч із представниками батьківської, педагогічної ради при міському голові та Держпродспоживслужбою для координації організації харчування у закладах освіти. Під час заходу учасники зустрічі вислухали одне одного, надали конструктивні пропозиції, аби у подальшому їх врахувати.

«Серед наших завдань — контроль за виконанням відповідних нормативних вимог, які спрямовані на формування здорових харчових звичок у дітей. Із 2021-го року запроваджено реформу шкільного харчування, а відтак – оновлено нормативно-правову базу для закладів освіти в цьому питанні. Йдеться про зменшення використання цукрів, солі, жирів.

75 % шкільного раціону повинні містити продукти рослинного походження. Додано такі продукти, як сухофрукти, горіхи, бобові тощо. Натомість прибрано ковбасні вироби. Усе для того, аби сформувати здорову тарілку для дитини.

Серед основних порад для компанії, яка забезпечує шкільне харчування, – урізноманітнити страви таким чином, аби дотримуватися 305-ї постанови Кабміну з урахуванням смакових уподобань дітей. А ще змінити подачу страв. Власне, відповідні зміни вже почалися», – прокоментувала головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

Представник педагогічної ради при міському голові Ігор Молодцов зазначив: «Зустріч виявилася цілком корисною. Вислухані думки батьківської, педагогічної громадськості, роз’яснення від Держпродспоживслужби. Словом, такий формат роботи налаштований на удосконалення шкільного харчування».

Ефективність таких зустрічей підтвердила і секретарка батьківської ради при міському голові Олена Лахова. За її словами, в цілому за перші три дні цього тижня вже є суттєві зміни у покращенні якості шкільного харчування. Молодша дитина пані Олени навчається у другому класі.

«Син дуже полюбляє фрукти, а відтак – залюбки їсть яблука, виноград, курагу. Натомість і вдома він не їсть котлети. Я це знаю, тому жодних нарікань на те, що дитина не їсть їх у школі. Немає з цього приводу претензій до компанії. Я розумію ці моменти, тому адекватно реагую. А в цілому отримали відповіді на питання, які турбували. Серед іншого – це налагодження комунікації у питанні контролю з боку батьків в організації харчування у школах на місцях. Визначилися, що територіально будуть визначені відповідальні особи від компанії-постачальника, які оперативно контактуватимуть із батьками. Сподіваємося, це буде ефективна комунікація», – прокоментувала Олена Лахова.

Керівник компанії «Олімпіус Консалт» Михайло Торощин додав:

«Ми з одного боку прислухаємося до реформи шкільного харчування, з іншого – чуємо відгуки батьків. Тож і зустрілися усі гуртом, аби знайти ту золоту середину – щоб страви були одночасно як здоровими, корисними, так і смачними для дітей».





Gorod.dp.ua на Facebook.


Партизашка  (21.09.23 11:04): Хотелось бы узнать почему в Днепре порция этой бодяги стоит 75 гривен. А в том же Павлограде (80 км от Днепра) 45 гривен. Видимо стоимость одного яблочка считают как за килограмм. Мой ребёнок такое не есть. Судя по всему большинство детей тоже не очень хочет есть бобовые и сухофрукты, т.к. в старшей школе этой едой практически никто из класса не питается. Дети находятся в школе 4 часа. За это время, если ребенок поел перед школой дома, вряд ли кто-то сильно проголодается. А яблоко можно и с собой положить, даже не одно Відповісти | З цитатою
Гость  (21.09.23 10:39): Очередной распил бабла. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті