Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
09:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Банки при перших спробах зупиняють 90% шахрайських атак

Банки при перших спробах зупиняють 90% шахрайських атак

Антифрод-системи банків достатньо ефективні – зупиняють 90% шахрайських спроб поцупити гроші.

«Система антифроду, яка працює в банку, виявляє шахрайство і попереджає близько 90% несанкціонованих платежів, – заявив член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко. – 90% спроб здійснити шахрайські операції ми присікаємо на стадії спроби. Враховуючи кількість трансакцій в нашому банку, це досить непоганий показник».

«Відсоток задоволення чарджбеків достатньо високий. Десь половину транзакцій з тих 10%, які все-таки роблять спробу, ми блокуємо клієнтам на другому етапі. І частину грошей потім повертаємо, якщо трансакція підтверджується. Потім запити робляться в Кіберполіцію, якщо дійсно це була шахрайська операція. Якщо клієнт сам пішов за фішинговим посиланням, здійснив операцію, то складно в чомусь звинувачувати платіжні системи. В такому випадку кошти не повертаються», – сказав він.

Директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем ЄМА Олександр Карпов вважає, що звернення до Кіберполіції має бути обов’язковим, коли клієнт хоче довести нелегітимність трансакції.

«Саме це з 2025 року Євросоюз намагається запровадити в країнах – членах ЄС. Ми можемо не чекати 2025 року і зробити те ж саме в Україні. Ми в своїх пропозиціях зазначили Нацбанку, що комплексне оцифрування взаємодії громадянина, правоохоронної системи та банківської спільноти є запорукою того, що все буде робитися більш швидко, ніж це робиться зараз», – впевнений він.

Gorod.dp.ua на Facebook.


duckotter  (29.09.23 15:28): Ага, украли телефон, вор сменил пин-код на 2 картах по звонку, снял деньги с 2х карт (благо суточный лимит спас, не все вычистили).

В тоже время с телефона прохожих с 10 раза только попали на живого оператора чтобы заблокировать карты...

После обращения в головной офис Приватбанка, кучи заявлений, ответили: "ну, телефон же у вас украли, значит проблема ваша, ничего компенсировать не будем".

Вот и все)
Совет все на будущее, заводите универсальную с 0 лимитом и скидывайте на нее деньги на покупки, так унесут только то что было на текущий момент и не более.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті