Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Недитяча жорстокість: юристка пояснила, що робити батькам, якщо їхню дитину цькують у школі

Недитяча жорстокість: юристка пояснила, що робити батькам, якщо їхню дитину цькують у школі

Конфліктів між дітьми в освітньому середовищі побільшало. Це пов’язано з тим, що діти за 3,5 роки навчання онлайн відвикли комунікувати у соціумі. 2 факти булінгу зареєстровано ювенальною поліцією Дніпропетровської області з початку навчального року.

З неповнолітніми кривдниками проводиться профілактична робота, їхніх батьків притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про процедуру доведення булінгу та передбачені законом штрафи за його вчинення у програмі «Шах і мат» на телеканалі «Відкритий» розповіла докторка юридичних наук, професорка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Віта Мороз.

З її слів, про випадки булінгу перестали замовчувати, але далеко не завжди винний несе покарання. Особливого поширення набув кібербулінг – цькування не в реальному житті, а в мережі. Він теж вважається агресією на законодавчому рівні, але такий вид знущань часто буває анонімним, через що його важко відстежити.

«Батьки мають бути уважнішими до своїх дітей. Скарги щодо образ і цькування в школі не можна ігнорувати. Батьки мають письмово повідомити про це директора школи, який зі свого боку повинен звернутися до поліції та служби у справах дітей. Важливо мати докази, які в ході розслідування допоможуть встановити факт булінгу. Це можуть бути аудіо або відеозаписи, фото, скріншоти листувань дітей у чатах», – зазначила юристка.

За булінг Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено штраф у розмірі від 850 до 1700 грн або громадські роботи. Булінг, вчинений групою осіб або повторно протягом року, подвоює вказане покарання.

Більше інформації – у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.


727  (13.10.23 07:50): Таки правда в том,что детей растят в ненависти.это чувство-на первом месте.во всех сферах.так чего вы ожидаете? Відповісти | З цитатою
Вася  (12.10.23 15:27): Вы давайте дальше объявляйте нелюдьми русскоязычных, не-прихожан вашей новой церкви, уклонистов, жителей восточных областей, и прочее. Вбивайте все это в детские головки. Сегодня это буллинг, а через десять лет будет гражданская война. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Синяя Птица  (12.10.23 15:19): Юристы утомили - они не тянут.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті