Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 13 червня 2024
22:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ошукували людей за схемою «Друг просить у борг»: Нацполіція завершила розслідування діяльності групи шахраїв

Ошукували людей за схемою «Друг просить у борг»: Нацполіція завершила розслідування діяльності групи шахраїв

Мешканці Дніпропетровщини створювали фейкові сторінки користувачів месенджеру та просили у їхніх друзів і знайомих позичити гроші. Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт. Зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Зловмисників викрили оперативники кіберполіції Дніпропетровщини спільно зі слідчими відділення поліції №8 Дніпровського районного управління поліції та слідчого управління ГУНП області під процесуальним керівництвом Слобожанської окружної прокуратури.

Встановлено, що мешканці міста Верхівцеве шукали відкриті групові чати в одному з популярних месенджерів та створювали фейкові акаунти учасників. Зі скопійованих профілів шахраї писали іншим учасникам чатів із проханням позичити гроші. При цьому вказували банківські рахунки, які були оформлені на підставних осіб.

У квітні за місцями проживання фігурантів і в їхніх автомобілях правоохоронці за участю спецпризначенців поліції Дніпропетровщини провели обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки.

За результатами розслідування правоохоронці довели понад 20 епізодів злочинної діяльності трьох членів угруповання.

Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, що розслідувалося за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, та скерували обвинувальний акт до суду. Обвинуваченим може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті