Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
17:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рада Церков запропонувала залучати до невійськової служби вірян, чиї переконання не дозволяють брати до рук зброю

Рада Церков запропонувала залучати до невійськової служби вірян, чиї переконання не дозволяють брати до рук зброю

У четвер прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Обговорили спільні заходи з протидії російській агресії.

На зустрічі обговорювались питання, пов’язані з повномасштабною російською агресією проти України, та спільні зусилля у захисті української державності, територіальної цілісності, української духовної та історичної спадщини.

Окрему увагу приділили діяльності священнослужителів у час війни, в тому числі в якості капеланів у закладах охорони здоров’я та військових капеланів.

Рада Церков, зокрема, підняла питання альтернативної (невійськової) службу для віруючих, чиї релігійні переконання не дозволяють брати до рук зброю.

«Замість кримінального переслідування таких віруючих, буде доцільним залучити їх до роботи з підсилення обороноздатності держави за межами військових формувань», - запропонувала Рада Церков.

Своєю чергою прем’єр-міністр підкреслив, що держава високо цінує роль церков і релігійних організацій у зміцненні обороноздатності України. Зокрема, професіоналізується військове капеланство, а здобутий ними досвід дозволяє проаналізувати проблеми й вдосконалити систему душпастирської обслуги військових.

«Гуманітарна допомога, розміщення й підтримка вимушених переселенців, капеланство, психологічна допомога, різноманітні соціальні проекти, адвокація України на міжнародній арені — це далеко не повний перелік сфер, де церква, релігійні організації та держава діють синхронно. Тому уряд усвідомлює величезне значення вашої роботи й буде максимально їй сприяти», — наголосив прем’єр-Міністр України.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ряжені  (21.10.23 11:05): Нехай самі, особисто, подачки яки брали і відпрацьовують. Відповісти | З цитатою
неРада  (21.10.23 10:50): А "рада церков" це релігійна або державна організація?
Якщо релігійна то чому у державні справи втручається? Якщо державна то чому втручається у справи віруючих?
Згідно КУ церква і держава відокремлені одне від одного і будь-які спроби взаємного впливу протизаконні та антиКонституційні.
Відповісти | З цитатою
апва  (20.10.23 17:48): Є Закон Про альтернативну (невійськову) службу. Що тут обговорювати? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті