Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
20:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Особлива увага їм потрібна». Криворізькі зооволонтери вивозять тварин з деокупованих сіл та зони бойових дій

«Особлива увага їм потрібна». Криворізькі зооволонтери вивозять тварин з деокупованих сіл та зони бойових дій
Руслана Кульбіда . Суспільне Дніпро

Зооволонтери Кривого Рогу евакуювали з деокупованих населених пунктів та зони бойових дій близько 200 тварин. Руслана Кульбіда каже: їздили за котами та собаками щотижня, аби врятувати їх від загибелі. Адже вони там лишались під обстрілами армії рф та без нагляду людей.

Вперше виїхали в червні цього року, говорить Руслана.

"З початку війни ми приймали більше тваринок, не було в планах евакуйовувати. Але коли сталась трагедія в Херсоні — не змогли стриматись і одразу виїхали туди. І з того моменту ми вже не змогли зупинитись", — розповідає вона.

"Песики, котики, які залишились без господарів, до блокпостів прибивалися. І ми звідти їх забирали", — додає її колега Олексій Геранін.


За весь час Руслана та Олексій евакуювали сотні собак та котів. Усіх їх лікують та залишають у своєму притулку. Жінка розповідає, що кожна тварина потребує медичної допомоги.

"Особлива увага їм потрібна, вони налякані — це однозначно. Дуже довга іде адаптація. В них гниди, кліщі, клопи. Нам потрібна була окрема територія цих тварин для того, щоб їх обробляти, для того, щоб інші тваринки не підхопили", — говорить зооволонерка.


За словами Руслани, вдалося знайти господарів для 30 собак та 70 котів. На її утриманні залишається близько сотні тварин.

Жінка каже: у Кривому Розі планують відкрити притулок для евакуйованих тварин.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті