Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
18:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Юні техніки Дніпра удостоєні премій Кабміну

Юні техніки Дніпра удостоєні премій Кабміну

Премією Кабінету міністрів України для талановитої молоді нагороджено юного генія радіоелектроніки Ілію Рябко.

Ілія – вихованець гуртка радіоелектроніки та мікропроцесорної техніки Міської станції юних техніків Дніпра. Ілля вже яскраво виявив себе кількома інноваційними винаходами, які можуть бути використані у промисловому виробництві. За це Кабмін України удостоїв його спеціальної премії.

Цікаво, що це вже другий вихованець цього гуртка, який відзначений премією Кабміну.

Докладніше про це Міському сайту розповіла керівник гуртку МіськСЮТ Дніпра Ольга Шибка:

«Щойно стало відомо, що Ілія Рябко отримав премію Кабінету міністрів України для талановитої молоді. Це вже другий вихованець гуртка радіоелектроніки та мікропроцесорної техніки Міської станції юних техніків Дніпра, який став лауреатом цієї премії.

П'ять років тому її отримав ще один вихованець цього гуртка Ігор Шибка. Обидва хлопці багато років навчалися під керівництвом керівника гуртка Шибки Григорія Івановича, здобули не по одній перемозі на міжнародних конкурсах науково-технічного профілю. Важливо, що після навчання в гуртку ці хлопці, та ще багато інших хлопців та дівчат обрали собі за майбутню професію техніку, радіоелектроніку, комп'ютерні технології.

В нашому місті це єдиний комунальний позашкільний навчальний заклад, в якому є й лауреати премії Кабінету міністрів України, й лауреати обласних премій "Обдарована дитина - надія України", й більш ніж 10 стипендіатів стипендії мера Дніпра саме в гуртках науково-технічного та спортивно-технічного профілю.

А ближче до Різдва відбудеться презентація другого накладу книжки "Астрономія для допитливих малюків", створеної керівником гуртка Астрономії та інформаційних технологій Міської станції юних техніків Дніпра Шибкою Ольгою Сергіївною. Перший наклад був розпроданий за два тижні, всі гроші від його реалізації, а це майже 90000 грн, були перераховані на користь ЗСУ. Якщо міські заклади культури, наприклад Центральна міська бібліотека, проявлять ініціативу, то можна було б організувати зустріч із автором тексту та авторами ілюстрацій до цієї книжки, презентувати книжку в нашому місті та придбати її із підписом автора».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті