Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
03:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Блекаут не страшний: пенсіонер з Дніпра збудував електростанцію у себе на городі

Блекаут не страшний: пенсіонер з Дніпра збудував електростанцію у себе на городі

Пенсіонер з Дніпра посеред свого городу збудував вражаючий винахід. Електростанція, яку власноруч змайстрував дніпрянин з сонячних панелей та вітряків, тепер є його головним джерелом електроенергії.

Мешканець Дніпра Олександр Клименко не боїться блекаутів та відключень електроенергії, оскільки 7 років тому збудував вітрову електростанцію. Тепер посеред городу у нього стоять альтернативні джерела енергії заввишки більше ніж 8 метрів, розповідає ДніпроTV.

«Я дивлюся, дзвінки йдуть, — “У тебе світло є?”, — сусіди такого ж віку, мого. А що, кажу, звичайно є. Подивився – на Ігрені немає світла. А в мене світло постійно є», — розповідає винахідник.


Всі деталі чоловік продумував сам, постійно вдосконалюючи свій винахід. Так, 2 роки тому, Олександр Федорович вирішив ще додатково поставити сонячну електростанцію. Спочатку він поставив сонячні панелі на городі. Але через зміну положення сонця їх доводилося постійно переставляти. Пізніше пан Олександр дізнався, що цей процес можна зробити автоматичним. Але ціна такого задоволення непідйомна.

«Три тисячі доларів, ну де пенсіонеру взяти такі гроші. В мене їх немає, пенсія невелика, а з дітей не беру я грошей. Думаю, я щось сам придумаю» – каже дніпрянин.

І дійсно, винахідник сконструював опори на городі, на яких закріплювалися сонячні панелі. Величезну вежу Олександр Федорович зварював протягом 6 місяців, і ось, нарешті, зібрані панелі отримали змогу обертатися на 320 градусів та міняти кут нахилу, аби вловити максимальну кількість сонячних променів.


Блок керування та акумулятори для автоматичної сонячної та вітрової електростанції чоловік встановив у себе в оселі, звідки він може керувати своїм винаходом та спостерігати за показниками.


За словами Олександра Клименка, такі альтернативні джерела енергії – суттєве заощадження коштів. Хоч монтаж самого обладнання обходиться не дешево – згодом використання сонячних та вітрових електростанцій цю суму однозначно компенсує.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (13.11.23 09:45): Очень ценная инфа, для меня живущего на 4 этаже хрущя. Відповісти | З цитатою
Надзор  (07.11.23 08:29): Так на земле запрещено устанавливать солнечные батареи. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті