Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
21:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цього року на Дніпропетровщині 4 людей отруїлися мухоморами, серед них дитина

Цього року на Дніпропетровщині 4 людей отруїлися мухоморами, серед них дитина

Усі вони свідомо вживали отруйні гриби.

Раніше ми повідомляли, що минулого тижня чоловік отруївся чаєм із мухоморів, оскільки хотів підвищити потенцію. Як повідомили у Держспоживслужбі, це не поодинокий випадок. З початку року мухоморами отруїлися троє дорослих і навіть дитина. Усі вони свідомо вживали отруйні гриби.

Так, на Дніпропетровщині, у Павлоградському районі, у кінці жовтня - початку листопада 2023 року зареєстровано 3 випадки отруєння мухоморами. Чоловіки віком 36, 61 та 64 роки навмисно вживали у їжу сушені мухомори, унаслідок чого з симптомами гострого отруєння токсинами дикорослих грибів (мухоморів) опинилися у реанімаційному відділенні у стані середньої важкості та у тяжкому стані. Зі слів постраждалих, мухомори вживали задля лікування та покращення стану здоров’я.

У червні поточного року в Дніпропетровській області вже зареєстровано випадок отруєння мухоморами, тоді постраждала дитина 11 років: хлопчик самостійно замовив мухомори через інтернет-мережу та вживав їх у сушеному меленому вигляді. Перші клінічні прояви з’явилися через годину після вживання грибів у вигляді галюцинацій, сухості у роті, блювоти, запаморочення. По медичну допомогу батьки хлопчика звернулися за 3 години після появи у нього перших симптомів отруєння. Дитину було також госпіталізовано до реанімаційного відділення у стані середньої важкості з діагнозом «отруєння дикорослими грибами».

Загалом за 2023 рік по Дніпропетровській області зареєстровано 6 випадків отруєння дикорослими грибами.

За 2022 рік по Дніпропетровській області зареєстровано 10 випадків отруєння дикорослими грибами, у результаті чого постраждало 12 осіб, зокрема 3 дітей. На жаль, через вживання дикорослих грибів 1 дитина 8 років померла. Усі хворі вживали в їжу дикорослі гриби, зібрані власноруч, у вареному, смаженому та/або консервованому вигляді. Після звернення по медичну допомогу постраждалі були госпіталізовані переважно у важкому стані та у стані середньої важкості. Стан здоров’я, як правило, обтяжувався несвоєчасним зверненням по медичну допомогу та самолікуванням.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті