Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
20:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Насосні станції та станції водовідведення Дніпра готові до будь-яких надзвичайних ситуацій

Насосні станції та станції водовідведення Дніпра готові до будь-яких надзвичайних ситуацій

Живить понад 15 тисяч мешканців Дніпра, за добу перекачує близько 2 тисяч куб. м води – одна із насосних станцій лівобережжя готова до будь-яких надзвичайних ситуацій. Її звели ще наприкінці 1980 року, а у 2020-му оновили насосне обладнання, перетворювачі частоти.

«За три роки ці насоси себе чудово показали та повністю виконують свою функцію. Вони відомої італійської фірми та найкращі у Дніпрі. Ми також підготувались і до надзвичайних ситуацій. Встановили на станції генератор потужністю 65 кВт. Також провели навчання з персоналом для перемикання станції в автономний режим для подальшої роботи насосного обладнання», – прокоментував начальник дільниці підвищувальних насосних станцій Максим Сідєков.

Усі міські станції продовжують підготовку до зими.

«Майже всі насосні станції, де це дозволяється, ми обладнали альтернативними джерелами енергії та вже провели всі необхідні випробовування. Роботу у цьому напрямі продовжуємо», – запевнив директор КП «Дніпроводоканал» Юрій Гамазинський.

Він також перевірив одну із станцій водовідведення. Вона приймає стоки з більшої частини лівобережжя – від 30 тисяч мешканців.

«На станції водовідведення провели реконструкцію у 2020 році – встановили сучасне обладнання. Це насоси, частотники, відремонтували грабельне відділення та електрику. Таким чином ми швидше та з найменшими енергозатратами виконуємо необхідну роботу», – розповів начальник насосної станції водовідведення Євген Коваленко.
Станцію також підготували до надзвичайних ситуацій.
«Тут встановили дизельний генератор потужністю 110 кВт для безперебійної роботи. На інших – також розмістили альтернативні джерела енергії. Це потрібно, аби в нас була можливість викачувати стоки з будинків дніпрян», – додав Юрій Гамазанський.





Gorod.dp.ua на Facebook.


МОСКВИЧЬ  (12.11.23 08:54): ТІНА КАРОЛЬ - ПЕРША ПАНІ НА СЕЛІ. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті