Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 14 червня 2024
16:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі проходить Всеукраїнський фестиваль патріотичного кіно «Наша земля»

У Дніпрі проходить Всеукраїнський фестиваль патріотичного кіно «Наша земля»

Сьогодні, 13 листопада, в рамках цього фестивалю можна безкоштовно переглянути чергові цікаві фільми та побувати на відкритті фотовиставки.

Як уже повідомляв Міський сайт, минулими вихідними у Дніпрі розпочався наймасштабніший фестиваль патріотичного кіно "Наша земля", який стартував із режисерського дебюту від заслуженого артиста України Олександра Кобзаря – фільму «Батько».

Ця кінодрама розкриває складні та актуальні стосунки між батьком та сином. Зйомки тривали 9 місяців у різних частинах України, включаючи окуповані зараз Бердянськ та Генічеськ, а також Запоріжжя та Київ. Команда однодумців створила захоплюючий фільм, який отримав лише схвальні відгуки.

Сцени фільму переплітаються зі стилістикою відомого американського художника Ендрю Ваєта, надаючи картині особливого колориту. За сценарієм Симора Гласенко в ролях вражають Богдан Бенюк, Ксенія Баша, Сергій Сміян та Володимир Біляєв.

У фільмі також взяв участь син режисера Прохор Кобзар, який зіграв роль головного героя в дитинстві. "Батько" - це драма та детектив, але головне - це теми, що утримують увагу глядачів до самого кінця.

А сьогодні у рамках фестивалю відбудеться показ чергових фільмів та відкриття фотовиставки.

Про це організатори фестивалю  повідомляють:

«Шановні дніпряне та гості нашого міста!

Зустрічайте у межах фестивалю патріотичного кіно «Наша Земля» документальні короткометражні фільми-новели проєкту «Культура vs війна»!

Проєкт «Культура vs війна» ініційовано Асоціацією «Дивись українське!» у квітні 2022 року задля фіксації та донесення правди про війну рф проти України. 

Герої проєкту - відомі українські митці та діячі культури, котрі з перших днів повномасштабного вторгнення стали на захист своєї країни та / або активно долучаються до допомоги Україні для скорішої перемоги (військові ЗСУ, волонтери та документалісти). Через власні історії, світоглядні міркування, рефлексії на події вони знайомлять світову та українську спільноти з цінностями та сенсами української культури, що допомагають українцям чинити гідний опір агресору.

Ми дуже вдячні Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» за те що вони прийняли наше запрошення прийняти участь у нашому фестивалі цього року і надали можливість показати документальні короткометражні фільми-новели проекту «Культура vs війна» та фотовиставку цього проєкту.

Короткометражні фільми-новели присвячені українським діячам культури та мистецтва, що долучилися до протистояння російській агресії зі зброєю у руках.

Анонсуємо стрічки, показ яких відбудеться 13.11 0 16.00:

“Культура vs війна. Антитіла”ʼ

"Культура vs війна. Сергій Михальчук"

"Культура vs війна. Костянтин і Влада Ліберови"

Також зустрічайте у межах фестивалю патріотичного кіно «Наша Земля» фотовиставку українського проєкту «Культура vs війна»!

Проєкт «Культура vs війна» ініційовано Асоціацією «Дивись українське!» у квітні 2022 року задля фіксації та донесення правди про війну рф проти України. 

Герої проєкту - відомі українські митці та діячі культури, котрі з перших днів повномасштабного вторгнення стали на захист своєї країни та / або активно долучаються до допомоги Україні для скорішої перемоги (військові ЗСУ, волонтери та документалісти). 

Вже два десятки фотовиставок проведено Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» за кордоном та в Україні в межах проєкту «Культура vs війна»

Одна фотографія може бути потужнішою за будь-які слова. Щоб привернути увагу світу до подій війни та героїчний спротив українців, ми експонуємо документальні світлини героїв проєкту «Культура vs війна» — оператора-постановника та військовослужбовця ЗСУ Сергія Михальчука та військових фотографів-документалістів Костянтина і Влади Ліберових.

За кордоном фотовиставки пройшли вже у 9 країнах: Польщі, США, Естонії, Таїланді, Ізраїлі, Туреччині, Болгарії, Бельгії та Франції. В Україні проведені експозиції в Одесі, Харкові, Львові та двічі — в Києві.

Як іноземні, так і українська відвідувачі часто не можуть стримати сліз, дивлячись на світлини, що показують українських героїв на передовій і трагічні події війни та водночас несуть в собі віру в перемогу України.

“Я розумію, що найкращі свої фото ми зробили за рік війни. Але якби в мене була б можливість ніколи не робити цих знімків, я б не роздумуючи погодилась. Це не ті знімки, які хочеш робити”, - поділилась Влада Ліберова.

“У нас крім автомата є ще камера. І ми можемо те зробити, що цю історію, цю війну запам’ятають”, - зазначив Сергій Михальчук.

Ми дуже вдячні Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» за те що вони прийняли наше запрошення прийняти участь у нашому фестивалі цього року і надали можливість показати документальні короткометражні фільми проекту «Культура vs війна» (режисер – Кадім Тарасов) та фотовиставку цього проєкту».

Фото – Фестиваль патріотичного кіно "Наша земля".





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті