Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровському «Поплавку» виповнилося 55 років: історія першого ресторану на воді в Україні

Дніпровському «Поплавку» виповнилося 55 років: історія першого ресторану на воді в Україні

Ресторан «Поплавок» – перший в Україні заклад громадського харчування на воді. До того ж він є одним з найпопулярніших ресторанів Дніпра.

Історія «Поплавка» починається ще наприкінці 60-х – тоді його і було збудовано, повідомляє сайт «Наше місто».

«Поплавок» вперше відчинив свої двері для відвідувачів у листопаді 1968 року. Тож цьогоріч закладу виповнилося 55 років. Його незвичайна форма, яка нагадує летючу тарілку, та унікальне розташування зробили ресторан дуже популярним.

«”Поплавок” – це дійсно унікальний витвір архітектури, він дуже оригінальний. Заклад являє собою “політ фантазії” архітекторів, тому він не вписувався в тодішню радянську архітектуру міста. Цікавим є те, що проєкт був задуманий, так би мовити, в експромті. Тобто його не було в генпланах міста», – розповідає Максим Кавун, кандидат історичних наук.

Проєкт будівлі створив архітектор Сергій Брусов. Йому ж належить і перша 9-ти поверхівка у Дніпрі – інститут Укрдіпромезу, який знаходиться прямо навпроти «Поплавка». Будувати ресторан починав мостозагін-12, який у 1966-му році, побудував Новий міст.

Наразі «Поплавок» відносять до головних споруд «радянського бруталізму».

«Його фото було в декількох підручниках та виставках на Заході. Тому зараз він прокинувся “архітектурною зіркою”. У тодішньому Дніпропетровську його також дуже любили. Ресторан навіть потрапляв на сувенірну продукцію того часу», – каже Максим Кавун.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (14.11.23 10:18): Снаружи памятник архитектурный. А внутри как был совок, так и остался. Полы скрипят, мебель уставшая. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті