Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Задля безпеки школярів. У Дніпрі біля навчальних закладів встановлюють засоби заспокоєння руху

|«« «« »» »»|

Задля безпеки водіїв та пішоходів по місту, зокрема й біля закладів освіти, встановлюють дорожні знаки, наносять розмітку, облаштовують засоби заспокоєння руху – «лежачі поліцейські».

Елементи виготовлені з армованої гумової суміші з використанням карбонової нитки, вони більш стійкі до механічного стирання та впливу хімічних елементів.

Наприклад, убезпечили перехід школярів через дорогу біля школи № 134, що по вул. Степана Рудницького, 17.

«Тут дуже жвавий рух. Тому з батьками різних класів звернулись з пропозицією до місцевої влади, щоб встановили «лежачі поліцейські». Завдяки ним водії стають уважнішими. До того ж нанесена розмітка та є знаки. Своїми руками ми зробили дітям ще світловідбивальні стрічки», – розповіла мати п’ятикласника школи № 134 Тетяна Друзд.

Зі свого боку, інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Дніпропетровській області департаменту патрульної поліції Дмитро Голіков підкреслив:

«Засоби примусового зниження швидкості для водіїв, як от «лежачі поліцейські», є досить ефективним засобом, щоб автомобіль знизив швидкість й керманич став більш уважним, особливо біля навчальних закладів. А для безпеки пішоходів на дорозі у темний час доби допоможуть світловідбивальні елементи на одязі. Це можуть бути браслети, наклейки, стрічки, жилети, спеціальна одежа. Наголошую на використанні цих елементів».

З початку 2023 року по місту оновили та встановили засоби заспокоєння руху біля 18 навчальних закладів.

«Там встановили та оновили 464 елементи «лежачих поліцейських». Також протягом року біля освітніх закладів Дніпра нанесли 2 028 кв. м пішохідних переходів та відновили 52 дорожні знаки», – уточнює начальник виробничого відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Михайло Солярчин.

Довідка:
Наразі у Дніпрі «лежачі поліцейські» встановлені за 413 адресами. З них у 2023 році – на 95 локаціях.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Судья Дред  (17.11.23 09:50): Зарплата полицейского не позволяет купить бритву? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті