Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
09:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Люди Дніпра: Анатолій Ареф'єв

|«« «« »» »»|

24 листопада виповнюється 105 років від дня народження народного художника СРСР, лауреата премії імені Шевченка Анатолія Васильовича Ареф'єва (24.11.1918–28.01.1989).

Анатолій Ареф'єв був першим головним художником тоді ще лише відкритого Дніпропетровського театру опери та балету.

На згадку про видатного художника у ДніпроОпері розповіли:

«АНАТОЛІЙ АРЕФ’ЄВ народний художник СРСР, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка за оперу К. Данькевича “Богдан Хмельницький” (1978 р.).

Він оформив більш 70 оперно-балетних вистав у театрах України, Білорусі, Югославії, Молдови, Киргизії, Казахстану. Ескізи костюмів та декорації до оперно-балетних вистав зберігаються сьогодні не тільки в музеях нашого міста, а також і в інших країнах.

В історію Дніпровського театру опери та балету Анатолій Васильович Ареф’єв увійшов на правах засновника театру. «Не було б Ареф’єва, нічого б не було.

«Він – фундамент театру. Перший! Решта – потім і з великим відривом», - так каже про митця народна артистка СРСР Нонна Андріївна Суржина.

В нашому театрі він оформив більш 30 оперно-балетних вистав, серед яких "Лебедине озеро", "Аїда", "Трубадур", "Богдан Хмельницький", "Лускунчик", "Спартак", "Великий вальс", "Раймонда", "Джоконда" та інш.

Сьогодні в репертуарі нашого театру шість вистав, які оформлював Анатолій Васильович: "Аїда", "Ріголетто" та "Трубадур" Дж. Верді, "Паяци" Р. Леонковало, "Весілля Фігаро" В.-А. Моцарта та балетні вистави: "Шопеніана" Ф. Шопена та "Тисяча та одна ніч" Ф. Амірова».

Фото з архіву ДніпроОпери.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ннн  (25.11.23 18:14): Ну таке. 50/50. Половина рішень дійсно крута й досі, інша половина - без сліз дивитися неможливо. Деякі спектаклі мають незмінний задник протягом всіх актів. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті