Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
16:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Художній музей Дніпра запрошує на нову виставку та творчу акцію

Художній музей Дніпра запрошує на нову виставку та творчу акцію

Сьогодні, 1 грудня, а також 3 грудня у Дніпровському художньому музеї відбудуться цікаві заходи.

Сьогодні о 16-й годині у Художньому музеї (вул Шевченка, 21) відбудеться відкриття нової виставки «З вірою в Перемогу». На ній будуть представлені нові роботи членів Школи-студії образотворчого мистецтва відомого дніпровського художника та педагога Валерія Сосни.

Виставку буде відкрито до 24 грудня.

А у неділю, 3 грудня, у Художньому музеї відбудеться творча акція (що включає лекцію, майстер-клас та інтерактивну виставку) «Ой, хто Миколая любить…».

Про неї в музеї розповіли таке:

«3 грудня о 14:00 у Дніпровському художньому музеї відбудеться мистецька акція (лекція+майстер-клас) до Дня святого Миколая та дня народження відомого українського художника, педагога МИКОЛИ ПОГРІБНЯКА.

Шановні друзі – і маленькі, і дорослі! Запрошуємо вас на свято Миколая!

У програмі передбачені такі заходи:

Цікава розповідь про Миколу Степановича Погрібняка, який народився 5 (18) грудня 1885 року на Святителя Миколая, у відомому з початку ХVIII століття селі Козацькому Звенигородського повіту на Київщині. Тому батьки й нарекли його на честь одного з найулюбленіших у народі святих.

Більшу частину свого життя Микола Погрібняк прожив у нашому місті. Він виявив себе талановитим ілюстратором української дитячої книжки, є автором не лише художнього оформлення, а й деяких творів для дітей: “Дід та баба” (1924), “Пісня про гарбуз” (1924), “Казка про павука, горобця та шуліку” (1925), “Сім’я тварин” (1925), “Омелькова сім’я” (1925), “Ті, що не сіють” (1926), “Коза-дереза” (1926), “Посуд: казка” (1926). Державне видавництво України видало 16 дитячих книжок з його ілюстраціями.

Також ви зможете переглянути невелику віртуальну виставку “зимових картинок” Миколи Погрібняка й почути спогади його учнів.

А ще на вас чекає дивний світ декоративно-ужиткового мистецтва Миколи Погрібняка, зокрема, розповідь про його багаторічну працю з вивчення й створення українського орнаменту та майстер-клас від Вікторії Мунтян, на якому ви власноруч розпишете горнятко мотивами погрібняківської орнаментики.

Кураторки акції – наукові співробітниці ДХМ Ірина Мазуренко, Вікторія Мунтян

Реєстрація на лекцію відбувається за попереднім записом за телефонами: 056 744 60 36, 099 632 07 32».






Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті