Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі усі охочі можуть долучитися до збору вторинної сировини для допомоги захисникам

|«« «« »» »»|

У Дніпрі проводиться щорічна акція зі збирання вторинної сировини. Цього року під девізом «З теплом до ЗСУ». Збір проводиться, аби за кошти від здачі вторсировини придбати необхідні захисникам теплі речі. Акція триватиме до 22 грудня. Долучитися можуть усі охочі.

У будні дні з 16:00 до 18:00 та у суботу з 12:00 до 14:00 працюють дві точки збору за адресами: вул. Набережна Перемоги, 5 (Молодіжний центр Дніпра) та вул. Юлії Залюбовської, 7. Від 50 кг є можливість адресно забрати вторсировину. Для цього необхідно заповнити форму за посиланням

Перевірити, як збирають вторинну сировину до Молодіжного центру Дніпра завітала заступниця директора департаменту екологічної політики міської ради Ірина Козлова. 8 грудня вона є черговою по місту.

Молодіжний центр відвідує велика кількість молоді, яка теж свідомо підходить до охорони навколишнього середовища й активно долучається до акції. Сьогодні приніс сюди вторсировину і волонтер Прохор.

«Сьогодні разом із родиною долучився до акції, про яку дізнався від знайомих. Приніс 42 кг картону і паперу. Такі заходи дійсно дуже необхідні як і для екології, так і для допомоги військовим. Вони нас захищають. А ми повинні теж їм допомагати», – говорить Прохор.

Мешканці сусідніх громад теж приїжджають до Дніпра, аби долучитися до акції. Сьогодні на іншу точку збирання макулатури житель Камʼянського привіз понад 50 кг.

«На сьогодні зібрано вже близько 300 кг макулатури і кілька пакунків пластикових кришечок. Закликаємо містян долучатися до акції. Це можливість не лише допомогти, а й отримати цінні призи. За найбільшу здачу вторсировни будуть подарунки – туристичні рюкзаки», – зазначила Ірина Козлова.

Під час інспекційного об’їзду чергова по місту відвідала низку локацій, де проінспектувала вивезення твердих побутових відходів. Зокрема й по вул. Шухевича, 9-А, де встановлено мультиліфт (контейнери великої місткості). Усього їх по місту 27, із них 16 – у місцях щільної забудови.

«Спецмашина забирає заповнений мультиліфт і одразу на його місце встановлює такий же порожній. Вони розміщені переважно у приватному секторі. У нашому місті норма накопичення відходів вже застаріла (2,01 м³ на одну людину на рік). Вона не відповідає реаліям сьогодення. Тож її потрібно збільшувати. Додатково до звичайних контейнерів використовуємо й мультиліфти. Сподіваємось, що наступного року ухвалять зміни до постанови, яка дозволить нам розрахувати нову норму накопичення відходів», – підкреслила Ірина Козлова.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сдал вторсырьё?  (09.12.23 02:59): Объел бездомного!!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті