Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
09:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Українці придбали рекордну за півтора року кількість вживаних авто

Українці придбали рекордну за півтора року кількість вживаних авто

Відносно показника листопада минулого року попит на імпортовані автомобілі з пробігом зріс на 46%.

У листопаді 2023 року українські номери отримали 21,7 тис. ввезених з-за кордону вживаних легкових автомобілів, що є рекордним показником за майже півтора року. Про це 8 грудня повідомила Асоціація автовиробників України.

"Впродовж листопада український автопарк поповнили понад 21,7 тис. вживаних легковиків, що були ввезені з-за кордону. Минуломісячне поповнення автопарку країни вживаними авто стало найбільшим за останні 16 місяців", - йдеться у повідомленні.

За даними асоціації, у порівнянні з жовтнем поточного року реєстрації таких авто збільшились на 3%, а відносно показника листопада минулого року попит на імпортовані авто з пробігом зріс на 46%.

Останні місяці п’ятірка лідерів у сегменті залишається незмінною. Так, у листопаді було зареєстровано Volkswagen Golf - 1511 одиниць, Renault Megane - 1261 од., Skoda Octavia - 894 од., Volkswagen Passat - 728 од., Nissan Leaf - 525 од.

Найбільшу частку серед уживаного секонд-хенду становлять автомобілі з бензиновим двигуном - 44%. Далі йдуть дизельні - 31%, електромобілі - 16%, авто з ГБО - 6%, гібриди - 3%.

Загалом з початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли 191 тис. уживаних легковиків, ввезених з-за кордону, що у 3,5 раза більше за реалізацію нових авто за той самий період. Середній вік вживаних машин, що у листопаді перейшли на українські номери, становить дев'ять років.

Раніше повідомлялося, що з початку року попит на нові автомобілі в Україні зріс на 60%, а на вживані авто - на 40%.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Обыватель  (09.12.23 05:57): Интересно, почему среди пяти самых популярных именно Пассат, а не Джетта? На ней по городу и нашим дорогам всё же значительно легче ездить, при этом просторности в салоне с головой хватает для человека среднего роста (в Пассате с этим даже избыток, как по мне, из-за чего не особо уютно). Да и остальные модели в пятёрке ведь именно С-класс, как и Джетта. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті