Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпровському Художньому музеї відкрилася незвичайна виставка

|«« «« »» »»|

На персональній виставці Олени Лозько «Боріться – поборете!» представлені одяг та аксесуари стародавніх греків, які населяли регіони Причорномор'я України.

Про цю виставку та її автора у Художньому музеї Дніпра розповіли:

«У Дніпровському художньому музеї відбулася презентація персональної виставки Олени Лозько під назвою «Борітеся – поборете!».

На виставці представлені авторські твори за мотивами вишивки й одягу греків Приазов’я XVIII–XX ст.

Олена Михайлівна Лозько народилася 1950 року в місті Макіївка в сім’ї педагогів-істориків. Закінчила факультет історії Донецького університету, пізніше здобула освіту в інституті психології, займалася самоосвітою щодо мистецтва, зокрема народного. Олена Михайлівна – членкиня творчого об’єднання «Натхнення» в містечку Велика Новосілка Донецької області.

«Вивчаю побут та мистецтво греків Приазов’я. Брала участь в обласних та регіональних фестивалях, на яких представляла свої роботи з відродження вишивки XVIII–XIX ст.», – розповідає про себе майстриня.

Сучасний етнічний склад населення Донецької області формувався протягом довгого часу. Греки в цій популяції посідають третє місце за чисельністю, вони почали проживати на Донеччині з кінця XVIII століття – після депортації з Криму.

Греки обожнювали оздоблювати все навколо себе вишивкою, сюжети та техніка якої з часом змінювалися, але дуже повільно. Зазвичай використовували такі матеріали: домашнє полотно, вовну, заполоч, шовк та ширки. Мінімалізм і стриманість, видимі у візерунках вишивки, – риси, які цей народ виховував роками.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21.

Виставка діє з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00),

вихідні – понеділок, вівторок.

Тел. 744-60-36, 744-26-80».

Фото – Художній музей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті