Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина – лідер за рівнем розповсюдження нелегальних цигарок

Дніпропетровщина – лідер за рівнем розповсюдження нелегальних цигарок

В Україні новий рекорд з тіньового обігу цигарок. Втрати Бюджету – 23,5 млрд грн на рік.

Згідно з новим дослідженням Kantar (за жовтень 2023 р.) рівень обсягу нелегального ринку сигарет в Україні за 2023 рік досяг 21,8%. Що є абсолютним рекордом за весь час.

А рівень за жовтень 2023 року загалом зробив стрибок на рекордні за весь час спостереженню 25,7%! Це +6,2% до минулого виміру на початку літа. Тобто більше, ніж кожна четверта цигарка йде нелегально.

Втрати Бюджету – 23,5 млрд грн на рік. Про це повідомив нардеп Ярослав Желєзняк

Структура нелегального ринку: 11,3% – це підробка та 12,9% – це Duty Free.

72% нелегальної тютюнової продукції з позначкою Duty Free або призначеною для експорту має напис про те, що виробником є ​​Винниківська тютюнова фабрика. 62% цієї групи нелегальної продукції складають сигарети Сompliment з маркуванням Duty Free.

Лідерами за рівнем розповсюдження нелегальної продукції є 8 областей України, де реалізується 70% продукції: Дніпропетровська – 17%, Одеська – 12%, Львівська – 9%; Харківська – 9%; Хмельницька – 7%. Хороша новина, закон про закриття Duty Free вже запрацював, а замір зроблено за жовтень. Тому далі ситуація має трохи покращуватися.

Але на ринку України працює 4 великі іноземні тютюнові компанії. І такий рівень нелегальної торгівлі для них свідчить, що правила для іноземних інвесторів роблять неконкурентними.


Gorod.dp.ua на Facebook.


нужно поднять акциз  (21.12.23 04:56): Чтобы окончательно устранить с рынка четыре крупных иностранных неконкурентоспособных компании нужно ещё поднять акциз. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті