Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
10:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Он остался без ног, но вскоре стал сенсацией Бостонского марафона

|«« «« »» »»|

В Приднепровской академии строительства и архитектуры прошла встреча с выпускниками, которые стали на защиту Украины и продемонстрировали чудеса мужества и героизма.

Один из таких героев – Артем Мороз, который в 2003 году окончил этот вуз на факультете «Промышленное и гражданское строительство». О его истории рассказали многие мировые издания. Из-за тяжелого ранения на фронте Артем потерял обе ноги.

Но не утратил веры в свои силы. Он освоил протезы. Начал ходить, а потом бегать. И в 2023 году пробежал Бостонский марафон, став одним из его главных героев.

Артем Мороз вместе с еще одним выпускником строительной академии Александром Андрющенко встретились со студентами и преподавателями этого вуза.

Вот что об этой встрече рассказали в ПГАСА:

«ПОБОРОТИ НАС НЕМОЖЛИВО!»

До своєї альма-матер завітали випускники факультету промислового та цивільного будівництва 2003 року, старости груп Олександр АНДРЮЩЕНКО та Артем МОРОЗ.

Відбулася тепла зустріч з проректором Владиславом ДАНІШЕВСЬКИМ, колишніми деканом та заступником декана факультету ПЦБ Ігорем СОКОЛОВИМ та Павлом НАЖА, викладачами Олександром ДЗЮБАНОМ, Тетяною ЯРОВОЮ та іншими. Хлопці розповіли, як склалося їх життя після закінчення академії, поділилися спогадами та планами на майбутнє.

На долю Артема МОРОЗА випали важкі випробування – під час захисту Батьківщини від рашистської навали він отримав тяжке поранення та втратив нижні кінцівки. Та Артем не втрачає життєвої енергії, повністю пройшов реабілітацію: водить автомобіль, працює за фахом та підтримує побратимів на фронті.

Історія Артема – це символ сили волі, нескореності та жаги до життя, вона надихає безліч людей ніколи не здаватись та вірити, що немає нічого неможливого.

ШТРИХИ ДО ПОРТРЕТУ ГЕРОЯ

«Немає нічого неможливого». Цей слоган як «офіційний» девіз життя обрав собі військовослужбовець Артем Мороз. І не просто так. Не маючи жодного військового досвіду, в перші дні широкомасштабного вторгнення рф чоловік вступив до Територіальної оборони, захищав південь, втратив обидві ноги та вже через пів року після поранення став на протези й пробіг знаменитий Бостонський марафон. На цьому Артем не зупинився: далі був марафон у Чикаго, танці й перемоги на «Іграх нескорених». Чоловік запевняє, що рецепт такого піднесення не складний: обрати мрію та зробити її своєю метою.

«Він став сенсацією знаменитого Бостонського марафону. Захисник України, який втратив на фронті обидві ноги — мав їхати на кріслі колісному. Натомість попри перестороги лікарів, Артем Мороз з позивним «Тьомич» долав відстань на протезах!» У візок він посадив асистентку, яка мала йому допомогти здолати дистанцію, штовхаючи крісло…

Про такий приклад сталевої волі та незламного духу повідомили побратими ветерана з Київського 206 батальйону територіальної оборони ЗСУ у Facebook.

Ось що "Тьомич" говорив ще у листопаді 2022-го: "В мене є мрія і навіть не мрія, а ціль. Прийняти участь в Іграх нескорених (Invictus Games) та особливо прийняти участь в Бостонському марафоні, який відбудеться наступного року 17 квітня в Бостоні США. Я хочу пробігти з нашим прапором та Тарасом Шевченком біля серця", - сказав ветеран. Воїн також додав, що хоче продемонструвати світові, наскільки українці "божевільні" та непереможні, і "побороти нас неможливо".

АКАДЕМІЯ ПИШАЄТЬСЯ СВОЇМ ВИПУСКНИКОМ!».

Фото ПГАСА

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте