Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Новомосковську відкриють виставку Дніпровського Музею хреста

У Новомосковську відкриють виставку Дніпровського Музею хреста

5 січня Новомосковський історико-краєзнавчий музей імені Калнишевського запрошує мешканців та гостей цього міста на відкриття виставки з колекції Музею хреста.

Про єдиний в Україні Дніпровський музей хреста Міський сайт розповідав неодноразово.

Нагадаємо, що ініціатором його створення став відомий дніпровський історик та колекціонер Віктор Векленко, який зібрав понад 12 тисяч старовинних хрестів, монет та прикрас. До початку Великої війни Музей хреста регулярно проводив виставки у нашій області та інших регіонах України.

Після певної паузи 2023 року музей знову повернувся до цієї роботи.

І ось 5 січня відкриється його виставка у Новомосковську.

Про це у Новомосковському історико-краєзнавчому музеї імені Калнишевського розповіли:

«З 05 січня по 15 лютого 2024 року Новомосковський міський історико-краєзнавчий музей ім. П. Калнишевського презентує виставку колекції історика-ставрографа Віктора Векленка «Дукачі і прикраси: Схід».

До уваги відвідувачів в експозиції буде представлено майже 390 найрізноманітніших дукачів, підвісок, намист і медальйонів, що датуються XVIII-XXст., а також старовинні світлини з Харківської, Сумської, Донецької і Луганської областей. Всі прикраси виконані зі сплавів кольорових металів та срібла із застосуванням таких технік як лиття, штампування, карбування, витискування, припаювання, вирубування, золочення тощо.

Виставка, вперше в Україні, продемонструє жителям Новомосковська і гостям міста зібрання старовинних прикрас Східної України з колекції дослідника Віктора Векленка. Як зазначає сам автор, його «колекція є розмаїттям виробів українського (і не тільки) декоративно-прикладного мистецтва і буде цікавою як фаховим етнологам, культурологам, мистецтвознавцям, так і всім цінителям прекрасного…»

Віктор Векленко – відомий український дослідник, історик і ставрограф, засновник і директор єдиного в Україні та Європі історико – етнографічного ставрографічного Музею Хреста (Дніпропетровська обл.).

Музей, який вже понад 10 років накопичує, зберігає та популяризує культурну спадщину, з 2017 по 2021 роки успішно реалізував майже 50 виставок, присвячених колекціям натільних хрестів.

Цього разу, до уваги відвідувачів, буде презентовано іншу колекцію, побачити на власні очі яку, можна буде до 15 лютого 2024 року».






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті