Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі жителі гуртожитку, в який війська рф поцілили дроном, долають наслідки атаки

У Дніпрі жителі гуртожитку, в який війська рф поцілили дроном, долають наслідки атаки

У Дніпрі жителі гуртожитку, в який війська рф поцілили дроном ввечері 6 січня, долають наслідки атаки. У вцілілих квартирах будівлі лишилось близько 20 жителів. Інші – приходять забрати речі та прибрати у кімнатах.

Що кажуть жителі про момент атаки та як відновлюють помешкання – читайте у матеріалі Суспільного.

Венера Уманець жила в одній з квартир гуртожитку, в який ввечері 6 січня поцілили дроном російські війська. Жінка розповідає, за декілька годин до атаки поїхала до доньки в інше місто.

"Бог вберіг, як то кажуть. Я нікуди не хотіла їхати в той день, донька подзвонила: "Як ні як ми звикли в цей день святкувати Різдво, приїзди, що ти там будеш робити одна. Потім подзвонили, сказали шо тут ось таке", – каже жінка.


Коли повернулася — побачила, що залишилося від її квартири. Каже, прожила тут 18 років.

"Тут стояв стілець в мене, під ним залишились черевики цілі. Ну а так, в чому пішла з дому — в тому залишилась", – розповідає вона.


Близько 10 років Венера була також коменданткою у цьому гуртожитку. Її кабінет на першому поверсі. Від ударної хвилі всі речі в кімнаті побиті уламками скла.

З самого ранку жителька гуртожитку Віта прибирає в коридорі. Жінка разом з родиною евакуювалася з Краматорська. Каже, живуть тут з березня 2022 року. Під час російського удару дроном була на кухні.

"А я посуд мила, а донька стояла ось тут. Й воно як пішло… ми встигли вискочити. Тут полетіло, жалюзі, все на світі, вікна полетіли. Ну 4 удари поки ми спустилися — всі на себе прийняли. Чуть дверима залізними не прибило. Ну нічого, жива-здорова й слава богу. Ну а їм хай гикнеться", – розповіла Віта Зубар.



Під час удару у кімнаті були двоє онуків жінки.

"Діти також з нами були: один 18 років скоро буде — перелякався. Він поїхав у Краматорськ до дідуся та бабусі, криком кричав", – каже жінка.

Зараз, каже Віта, в гуртожитку немає води, проте є світло. Аби обігрітися — вмикають електрообігрівач. Вікна закрили osb-плитами.

У гуртожитку нині проживають декілька десятків людей. Їхні квартири пошкоджені найменше. Інші — щодня приходять забрати необхідні речі та прибрати сміття. На вулиці біля будівлі залишаються згорілі автівки людей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті