Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
12:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В этом году в Днепре усилят мониторинг радиационного фона

В этом году в Днепре усилят мониторинг радиационного фона

Мониторить радиационный фон в нашем регионе нашим экологам помогает международная организация SAFECAST.

Эта международная организация по защите окружающ6ей среды была создана в 2011 году, и за 12 прошедших лет реализовала множество крупных экологический проектов.

В последние два года одно из важнейших направлений работы SAFECAST – мониторинг экологической ситуации в Украине и помощь нашей стране в решении проблем. Особенно с учетом угроз Большой войны и непредсказуемости действий врага.

Эта международная организация тесно сотрудничает с Днепровской общественной организацией SaveDnipro, которая также борется за решение экологических проблем.

В штаб-квартире SAFECAST в Токио состоялось подведение итогов 2023 года и обсуждение планов на текущий год. Большое внимание было уделено Украине и Днепру. В нашем городе в этом году планируют усилить мониторинг радиационного фона.

Подробней об этом в SaveDnipro сообщили:

«Наш Павло Ткаченко взяв участь у щорічному заході Safecast New Year Party, де обговорили досягнення 2023 року та плани на 2024 разом з нашими друзями та партнерами SAFECAST.

Не будемо розкривати всіх деталей, але перспективи вражають. Як і в минулі роки мова йде про розширення мережі моніторингу радіаційного фону. Але є нюанси.

Станція Radnote від Safecast та Blues Wireless не потребує зовнішнього живлення і підключення до мережі Інтернет через кабель або Wi-Fi. Вона передає дані в режимі реального часу через стільниковий зв’язок та має автономну систему живлення. Таке обладнання може бути розміщено практично будь-де без обмежень. І таких пристроїв буде багато.

Це дозволить охопити моніторингом нові території, які досі були «білими плямами» на нашій карті радіаційного фону. Наприклад, досі немає сенсорів на деяких напрямках неподалік окупованої Запорізької АЕС. Також не кожний регіональний центр має автоматизований моніторинг.

Для реалізації цих планів потрібно вирішити безліч організаційних та технічних питань. Але, як кажуть, велика мета народжує велику енергію. Тому ми віримо, що в 2024-му наш моніторинг радіаційного фону завдяки співпраці з Safecast підніметься на ще вищий рівень.

До речі, прямо зараз наш SaveEcoBot бере участь в Премії Responsibility Award 2023, що має на меті відзначити проєкти, які демонструють приклади відповідального партнерства. Наша співпраця з Safecast - чудовий приклад відповідальної взаємодії міжнародного рівня!».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте