Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
23:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі черговий по місту перевірив хід ремонту зливової каналізації

|«« «« »» »»|

У Дніпрі по всьому місту тривають ремонти дощоприймачів. Ремонти та очищення мереж зливової каналізації комунальники проводять регулярно. Як приклад — вул. Донецьке шосе. Вона одна з основних транспортних артерій міста.

За 2023 рік на ділянці від вул. Передової до вул. Березинської було відремонтовано 68 дощоприймачів, замінено 136 решіток та прочищено 4,4 км колектору.

«Зараз ми продовжуємо ремонтувати та очищувати зливову каналізацію вже на ділянці від вул. Передової до вул. Степана Рудницького. Будуть відремонтовані всі дощоприймачі. Щотижня перевіряють їх технічний стан та замінюють решітки там, де є потреба. Загалом всі роботи на вул. Донецьке шосе у планах завершити за 3 місяці», — розповідає Андрій Олефіренко, начальник ділянки з обслуговування та експлуатації дощоприймальних мереж.

Проінспектувати хід ремонту приїхав черговий по місту Олексій Самілик. Він оцінив проведену роботу та поспілкувався з начальником ділянки.

«Система дощоприймачів на цій ділянці робилась, коли будувався Кайдацький міст. Нагадаю, ввели його в експлуатацію у 1982-му. Тобто понад 40 років комунікації не зазнавали комплексного ремонту. Заміна, очищення та ремонт дощоприймачів тривають постійно, зокрема на цій ділянці залишилось приблизно доробити 2 кілометри. Водовідведення — це запорука тривалої експлуатації дорожнього покриття. Якщо вода застоюється, вона поступово руйнує дорогу», — зазначив Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

Наступна точка перевірки - захисне залізобетонне укриття по вул. Міхновського, 25. Про його стан черговому доповів начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури Дмитро Коробов.

«Це найбільше залізобетонне укриття у Дніпрі. Воно розраховане на 60 людей. На жаль, сховище постраждало від вандалів. Відновлювальні роботи вже були проведені, але і сьогодні бачимо, що освітлення вирвано з корінням, немає жодного світильника, залишилась тільки розподільча шафа. Також вирвано замок з дверною ручкою. І це непоодинокий випадок у модульних сховищах. Ми не встигаємо їх відновлювати, тож прохання до мешканців дбайливо ставитись до міського майна. Адже все це для вашого комфорту та безпеки», — каже Дмитро Коробов.

Вандалізм в укриттях — велика проблема. За минулий рік було пошкоджено чи розкрадено майно в 30 укриттях на загальну суму близько 350 тис. грн.

У Дніпрі встановлено 123 захисні залізобетонні споруди в районі зупинок громадського транспорту та в місцях масових скупчень людей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті