Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Близько двох третин українських біженців хочуть повернутися додому - опитування ООН

Близько двох третин українських біженців хочуть повернутися додому - опитування ООН

Більшість українських біженців і внутрішньо переміщених осіб хочуть повернутися додому, згідно з опитуванням УВКБ ООН.

Більшість українських біженців та вимушених переселенців хочуть повернутися на свою батьківщину, згідно з опитуванням Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН), пише УНН з посиланням на dpa-AFX.

Як повідомляється, з 9900 осіб, опитаних у січні та лютому, 65% біженців та 72% переміщених осіб виявили бажання повернутися, повідомив журналістам у вівторок регіональний директор УВКБ ООН у Європі Філіп Леклер. Проте, як вказано, що довше триває війна, то менша частка охочих повернутися.

За оцінками УВКБ ООН, близько 6,5 мільйона людей залишили Україну і поїхали за кордон з моменту початку повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року. 3,7 мільйона людей були змушені залишити свої домівки внаслідок бойових дій та руйнувань та знайшли притулок у своїй країні.

Окрім ситуації з безпекою, біженці та переміщені особи також називали відсутність перспектив працевлаштування та руйнування будинків та квартир причинами, через які вони не повертаються. Близько 55% тих, хто повернувся, повідомили, що знайшли менше можливостей працевлаштування, ніж очікувалося. Тому УВКБ ООН вважає відновлення пріоритетом. Наразі гуманітарна організація, за її даними, відремонтувала близько 27,5 тисячі будинків.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті