Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Музей у телефоні: як туристи та мешканці Дніпра можуть дізнатися про історію міста

Музей у телефоні: як туристи та мешканці Дніпра можуть дізнатися про історію міста

Музей історії Дніпра використовує сучасні діджитал-технології для ілюстрації розповідей про унікальні події з історії міста. Відтепер у мобільному застосунку з’явився аудіогід, який допоможе людям з вадами слуху дізнатися про історію Дніпра.

Про це Відкритому розповів заступник директора з наукової роботи Музею історії Дніпра Святослав Чирук.

З початком повномасштабного вторгнення більшість ідей та проєктів Музею історії Дніпра довелося відкласти на невизначений термін. Сьогодні їх поступово відновлюють та працюють над вдосконаленням роботи щодо збереження й популяризації історичних фактів і пам’яток.

“Музей історії Дніпра у додатку “MyMID” оновився і став доступнішим. Наші аудіогіди відтепер супроводжуються текстом, що дозволяє людям з вадами слуху пізнати все з історії Дніпра безбар’єрно. Для іноземних туристів ввели переклад англійською мовою. Цьогоріч ми подали цілу низку грантових проєктів, і цей процес продовжується, та невідомо, що саме підтримають.

Взагалі на початку року ми вирішили, що основними пріоритетами для музею має стати посилення фондової роботи, забезпечення нормальних умов зберігання й обліку експонатів та їхня оцифровка. Для відвідувачів це може й непомітна робота, але вона дуже необхідна.

Ми бачимо, скільки закладів культури потерпіли під час війни, скільки знищено безповоротно, не збережено, тому маємо зробити все, щоб історія Дніпра жила віками. Також цьогоріч у нас буде 30 років Музею лоцманів Дніпрових порогів. Ми плануємо зробити каталог колекції цієї установи.

У 2024-му ще однією нашою філією став Музей Вадима Сідура. Невдовзі виповнюється 100 років цьому видатному скульптору, художнику та поету. Ми подали кілька грантових проєктів до цієї дати. Подивимось, що з того буде. Звісно, в травні планується також ніч музеїв, на яку всі чекають з нетерпінням”, – анонсує Святослав Чирук.

Він також розповів про книгу “Козацькі витоки Дніпра”, якою цікавилися багато місцевих. Музей перевидав її у твердій палітурці і з англомовним перекладом. Багато хто хотів придбати перший оригінал, але примірників було дуже мало, їх подарували школам та бібліотекам. Тепер перевипустили, вдосконалили картами, зображеннями. Всього примірників – 1000. Їх можна придбати безпосередньо у Музеї історії Дніпра.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті