Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровський Художній музей запрошує у світ хусток

Дніпровський Художній музей запрошує у світ хусток

В останній день зими у Художньому музеї (вул Шевченка, 21) відкривається яскрава та патріотична виставка Нати Чарівної «Хутко як мистецтво».

Ната Чарівна вже багато років створює неповторні за красою національні українські хустки. Її роботи мають колекціонери багатьох країн світу.

Але особливий напрямок у її творчості сформувався два роки тому. Вона створила серію платків «Міста України», яка і стане основою нової виставки у Художньому музеї, де розповіли про це:

«Художниця Ната Чарівна, яка створює хустки.

«Хустки я почала створювати після 24 лютого 2022 року, - каже вона. - Але спочатку народилася картина «Біженці, або лютий 2022». У цій картини (вона була представлена на виставці «Незламні» в Києві Спілкою художників України) через очі героїні та її дитини передані всі жахи війни, які я відчувала, пережила і прожила на той час. І оскільки картину було написано в стриманих кольорах, то виникло велике бажання: повернутися до світла, до кольору, до яскравих фарб. Хотілося вилити кольорове життя на велике полотно – і таким чином частково протистояти безбарвному страху перед майбутнім та тій розгубленості, у якій ми опинилися на початку повномасштабного вторгнення…

У ті перші тижні і навіть місяці магазини, де можна було придбати полотна, були закриті. А в мене було лише одне вільне полотно, розміром 90х90. І саме на ньому написано картину «Дівчина та соняшники». Картина вийшла яскравою, колоритною і життєствердною.

Одна моя знайома, побачивши цю картину, сказала: «От би мати таку хустку шовкову!» А чому б і ні? І от уже наступна картина була написана саме під хустку – на полотні квадратного розміру. Друга хустка мала назву «Соколи та бавовна». Вона також символічна, бо соколи – це наші хлопці-захисники, а бавовна – це один з українських символів цієї війни».

Серія хусток «Міста України» почалася з Херсона з його кавунами та Мелітополя з його черешнями. Сюжети для хусток були відображенням сьогодення. А потім народилася серія ніжних і чуттєвих хусток «Балерина» та хустки кольору 2023 року – Viva Madgenta.

Хустки NataCharivna розлетілися по всьому світу, бо в багатьох країнах живуть зараз наші жінки. Я радію від того, що моя хустка – це частка мого мистецтва, яка прикрашає жінку й і підкреслює особливості її вроди.

Відкриття виставки відбудеться 29 лютого о 16:00

Адреса музею: вул. Шевченка, 21. Виставка діє з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00), вихідні – понеділок, вівторок. Тел. 744-60-36, 744-26-80».








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті