Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпро доставили багатостраждальну «кам'яну бабу»

У Дніпро доставили багатостраждальну «кам'яну бабу»

Понівечена рашистами та давніми вандалами половецька статуя поповнила фонди Дніпропетровського історичного музею імені Яворницького.

Міський сайт розповідав про незвичайну історію цієї «кам'яної баби».

Нагадаємо, що її було виявлено нашими воїнами на чолі з істориком та археологом Дмитром Романчуком. Статуя була біля лінії фронту і перебувала у жалюгідному стані. Стародавні вандали відбили її голову. А ворожі обстріли залишили на ній страшні шрами.

Вдалося знайти транспорт для перевезення статуї до Дніпра. І ось половецька статуя поповнила фонди історичного музею, де про це повідомили:

«Сьогодні ця скульптура з Донецької області вже буде ночувати серед своїх одноплемінників. Цікаво. про що будуть говорити? Про степи неозорі, де стояли на курганах і маркували шляхи? Чи будуть згадувати, якими були ті мужні воїни, портретними зображеннями котрих вони стали? Може якась із скульптур згадає давню пісню половецькою мовою? А може заведуть розмову про нашестя загарбників, котрі бачили на своєму віку? На жаль, новенька в колективі розкаже значно більше на цю тему... І покаже свіжі рани... 

Як би там не було, всі вони подякують захисникам України, що лютий ворог не орудує в самому Дніпрі і баби можуть бути в у мовній безпеці!

А ми самі невпинно дякуємо, і вас закликаємо, дякувати ЗСУ не лише за те, що стримують навалу, а і за те, що за найменшої нагоди рятують нашу історію! Цю бабу виявив один музейник, а інший доклався до її евакуації.

До Перемоги скульптура точно буде в Музеї. А про подальшу її долю ведуться перемовини.

Дякуємо ЗСУ і, зокрема, музейнику у лавах Захисників України - Дмитру Романчуку!

Висловлюємо також вдячність всім вам, шановна громадо, хто донатами підтримав логістичні витрати! 

Музей найближчим часом розпочне консерваційні роботи з нашою шанованою половецькою статуєю, але сьогодні хочеться підкреслити, що спільними зусиллями було зроблено велику справу!».

Фото – історичний музей. 





Gorod.dp.ua на Facebook.


жах  (01.03.24 10:27): хворі Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті