Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
02:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі в оранжереї Ботсаду розквітли унікальні екзотичні рослини

|«« «« »» »»|

Весна – це час, коли природа пробуджується після зимового сну і наповнюється яскравими кольорами та ароматами. Один із найчарівніших куточків, де можна насолоджуватися цим природним чудом – Ботанічний сад ДНУ.

Тут вже на початку весни можна побачити купу різнобарвних рослин, – передає «Наше Місто».

Ботсад став не тільки місцем наукових досліджень, а й оазисом для відпочинку та душевної гармонії для всіх любителів природи. З початком весни він перетворюється у справжній рай для цвітіння рослин та квітів. Все тому, що у ботсаду є оранжереї – справжні куточки екзотики.

Головна оранжерея ботсаду має рослини з усіх куточків світу. Тут переважають тропічні та субтропічні види. Особливість таких видів у тому, що у звичному для нас періоді квітування рослин – влітку – тут майже нічого не цвіте. Літом в оранжереї майже все перебуває у стані сплячки. Проте зараз, завітавши до Ботсаду, можна побачити купу цікавих, екзотичних рослин, які рідко можна зустріти у будь-яких інших місцях.

Однією з основних особливостей оранжереї – різноманіття рослин, яке тут представлене. Від великих тропічних пальм до дрібних і квітучих екзотичних видів – кожен кущ та деревце створює унікальний мікроклімат, де кожен гість може поринути в атмосферу екзотики. Серед найяскравіших представників – Молочай Міля, Клівія кіноварна, Бартлеттина сордіда, які створюють унікальне поєднання кольорів в оранжереї.




Тропічні та субтропічні види рослин, які ростуть в орнжереї, привертають погляд своєю барвистістю та формами – вони створюють неповторний пейзаж, який зачаровує і вражає. Тому сюди часто приходять гості, аби влаштувати цікаву та незвичайну фотосесію.

Деякі рослини ростуть в оранжереї вже понад півстоліття. Як до прикладу кактус пераскія, який народився у 1965 році у ботсаду. Також, серед цікавинок, ту є і отруйні рослини. Загалом їх близько 200 видів. 40 з них призводять до смерті у разі, якщо людина їх скуштує. Приблизно 5 видів рослин смертельно отруйні при простому контакті зі шкірою. Інші ж є отруйними у разі потрапляння у кров людини.

Але тут можна зустріти і їстівні рослини. У Ботсаду ростуть плоди, як і звичні для нас, так й екзотичні. А також тут є усім відомі прянощі, як до прикладу лавровий лист та чорний перець.



Фото: Валерій Кравченко

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті