Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
23:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сьогодні у Дніпрі урочисто відзначать День добровольця

Сьогодні у Дніпрі урочисто відзначать День добровольця

Перший музей АТО запрошує всіх бажаючих сьогодні, 14 березня, разом відзначити це свято.

Завдяки добровольцям, які стали на захист України, багато в чому наша країна третій рік мужньо дає відсіч рашистським загарбникам.

Вшанувати пам'ять полеглих героїв та вклонитися живим добровольцям сьогодні запрошує Перший музей АТО, де о 12 годині заплановано одразу три заходи.

Про них у Першому музеї АТО розповіли:

«14 березня - День Добровольця

Під різними прапорами, в складі ЗСУ або добровольчих батальйонів українські чоловіки та жінки з різних куточків країни стали на захист своєї землі. Багато, хто зробив цей крок ціною власного життя. Багато, хто продовжує службу й досі. Багато, хто після повернення до мирних справ намагається витратити сили та знання задля розвитку сучасної країни, яку колись, не маючи сумнівів, відстоювали. Заради якої горіли в танках та виходили з котлів, навчалися тримати зброю та корегувати вогонь, конструювати безпілотники та керувати складною технікою, накладати джгути та зупиняти кров, рити окопи та налагоджувати життя там, де, здавалося, неможливо.

Сучасна армія, яку тримають своїми щирими серцями добровольці, сьогодні виглядає так потужно саме тому, що одного дня тисячі українців відклали свої мирні справи для порятунку мільйонів земляків.

Слава вам, невигадані сучасні Герої!

Пам'ять загиблим.

14 березня, в День добровольця, запрошуємо в музей російсько-української війни. Початок о 12.00.

До вашої уваги:

Відкриття фотовиставки "Бунтівні серця" добровольця Гвардії наступу, розвідника окремого взводу розвідки штурмової бригади "Лють" Едуарда Магомедалієва, позивний "Мага".

До отримання важкого поранення Едуард фотографував на плівковий фотоапарат побратимів і фрагменти воєнного життя. Світлини занурюють глядача в події та відтворюють епізоди важких боїв на Донеччині під час літньої наступальної операції.

Відкриття виставки "Краса виборює Перемогу" павлоградської майстрині Людмили Доценко, яка після початку повномасштабного вторгнення почала розписувати гільзи, тубуси, фляги та інші військові предмети з метою зібрати кошти для ЗСУ.

Роботи Людмили купували волонтери з різних країн Європи: Польщі, Франції, Великої Британії, Німеччини, Литви, Естонії, Румунії, Панами та США. Також дві роботи знаходяться в Міжнародному Гаазькому трибуналі та Товаристві Червоного Хреста.

На сьогодні Людмилою Доценко розписані каски, тубуси та гільзи різного калібру. Всього – 227 робіт. В Україні роботи представлені в Ізмаїльському музеї, на Закарпатті та в Києві.

Показ фільму Lidia Guzhva "Обличчя війни: добровольчий батальйон ОУН на фронті" про перших добровольців, які стали на захист України у 2014 році».



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті