Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Історія Дніпра: Якою була реклама у нашому місті у 1914 році?

|«« «« »» »»|

Реклама – це не лише «двигун торгівлі», а й свідчення про життя та звичаїв далеких часів.

До Жовтневого перевороту в Катеринославі регулярно видавався щорічник «Придніпров'я».

У цій книзі були зібрані статистичні відомості про губернію: кількісна інформація про чисельність населення, будинки, заводи і фабрики, видані торговельні свідоцтва, про обороти на ярмарках, казенних землях, податках, медицині і т.д. Також у виданні містилися статті про місто, губернію, їх органи управління та установи.

На окрему увагу заслуговують місцеві газетні видання та їх рекламні оголошення. Послуги ресторанів та готелів. Книги та піаніно. Пиво та води. Одяг, білизна, головні убори. Продаж лісу, руди, заліза, друкарських машинок та товарів для жінок. Облаштування центрального опалення. На окрему увагу заслуговує реклама брошури «Не пущу пиячити!» - цією проблемою сумно славилися і ті часи.

Чого тільки не було у цих оголошеннях!

Щорічник «Придніпров'я» дивом зберігся у Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці, яка присвятила окрему публікацію рекламним оголошенням у Катеринославі 1914 року, написавши про це:

«Публічні та приватні оголошення розповідають про побутове життя людей, промисловий розвиток міста, культурні та мистецькі події.

Рекламні оголошення тоді, як і зараз, розміщувалися на сторінках газет і журналів, а ще – в календарях-щорічниках: «Ежегодникъ «Приднепровье», «Екатеринославскій адресъ-календаръ», «Вся Екатеринославщина: Адресно-справочная книга», «Вся Дніпропетровщина. Економічно-адресовий довідник».

На перших і останніх шпальтах цих видань містилася велика кількість барвистих рекламних оголошень.

Що ж рекламували на початку ХХ століття в Катеринославі? Представляємо рекламні оголошення зі сторінок наших видань. Рік 1914. «Ежегодникъ «Приднепровье».

А ознайомитися з цим щорічником у вільному та безкоштовному доступі можна за наступним посиланням

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті