Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпровсько-Орельському заповіднику з'явилися нові острови!

|«« «« »» »»|

А ще на території заповідника фахівці відзначають небачене нашестя птахів.

Вчені продовжують проводити дослідження території заповідника.

Іноді вони дають сумні результати. Як, наприклад, резонансна історія із пошкодженням піщаних барханів, про що повідомляв Міський сайт.

Але набагато частіше – несподівано приємні.

Чергова експедиція зафіксувала появу нових островів у заводах заповідної зони та дуже активну та різноманітну популяцію птахів.

Докладніше про це у Дніпровсько-Орельському заповіднику розповіли:

«Черговий спільний виїзд науковців та інспекторів заповідника.

Співробітники наукового відділу Олександр Пономаренко, Вадим Стефанський разом з інспектором Сергієм Грибанем провели науково-дослідні роботи в Обухівській заплаві, в районі острова Кам'янистий та на водоймах Таромського уступу.

Були досліджені особливості формування нових островів біля лівого берега Дніпра в межах заповідника та чергові дослідження мігруючої орнітофауни природного заповідника "Дніпровсько-Орільський".

Слід зауважити, що результати виїзду дуже гарні. Міграція птахів через заповідник проходить доволі інтенсивно.

В наших лісах вже повним ходом співають зяблики, співочі дрозди, вільшанки, вівчарики, мухоловки-білошийки та інші лісові птахи. Під час обліку було зафіксована значна кількість крижня, чирянок великої та малої, черней різних видів, лебедів, пірникоз та інших птахів. Гоголь вже пішов із заповідника далі, але дуже порадувала поява попелюха, який, хоч і не внесений в Червону книгу України, але має негативні тенденції чисельності в європейському та світовому масштабі. Також було дуже приємно побачити появу цілої групи білооких черней (Червона книга України).

Після повені 2023 року, восени, ця чернь не з'являлась в заповіднику і були певні сумніви щодо її появи зараз. На щастя, ми помилились. Біолоока чернь знову прийшла і почала займати нові площі в заповіднику».

Фото – Дніпровсько-Орельський заповідник.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті