Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 26 травня 2024
13:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ремонт укриття та утеплення будинку. Інспекційний об’їзд чергового по місту

|«« «« »» »»|

У Дніпрі в ОСББ «ГЛАДКОВА 35» тривають роботи з утеплення будинку. Мешканці чекали цього з 2021 року, відколи подали заявку на утеплення за программою «Велика термомодернізація».

Тоді роботи не встигли провести через початок повномасштабного вторгнення рф. У 2024 році місто знайшло можливість реалізувати такий ремонт. Для цього залучили фінансування від міжнародних донорів - Європейського банку реконструкції та розвитку.

«У нас маленький будинок - 34 квартири і 1 нежитлове приміщення. Роботи з утеплення фасаду коштують дуже дорого, тож самостійно ми не назбирали б стільки коштів. До утеплення взимку в квартирах було до 10 градусів. У ванну кімнату і до туалету зайти були неможливо. Зараз утеплили лише дві стіни, але це вже дуже відчувається», - поділилась Лариса Галаган, голова ОСББ «ГЛАДКОВА 35».

У 2024 році за програмою «Велика термомодернізація» у Дніпрі буде утеплено 5 ОСББ. В будинку 35 по вул. Квартальній утеплять не лише фасад, а й технічний поверх. Черговий по місту Святослав Ткаченко особисто прибув на локацію, аби проінспектувати хід робіт.

«Роботи на Квартальній, 35 були розпочаті 27 березня. Все відбувається з дотриманням ДБН, на будівельному майданчику постійно присутні представники департаменту, здійснюється технічний нагляд. Ще в цьому році тут буде виконаний поточний ремонт покрівлі - вже за Програмою співфінансування», - зазначив Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради.

Наступна точка перевірки чергового - ОСББ «ІНЖЕНЕРНА,1». Це ще одне з пʼятьох обʼєднань, в якому цьогоріч відбувається утеплення фасаду за програмою «Велика термомодернізація».Крім цього, в будинку буде виконано облаштування укриття. Відповідну заявку подали мешканці в рамках співфінансування проєктів ОСББ та ЖБК. Святослав Ткаченко перевірив хід робіт.

«Роботи розпочались 8 квітня. На цьому етапі вже виконано 90% запланованого: демонтаж, шпаклювання та фарбування стін, прокладені електромережі, зроблена стяжка підлоги тощо. Ремонт буде завершений вже на наступному тижні. Тож у травні укриття повноцінно прийматиме мешканців міста», - прокоментував Святослав Ткаченко.

«Під час тривог нашим укриттям користуються не лише мешканці нашого будинку, а й прилеглих будинків. Адже в нас дійсно надійне укриття, товсті стіни, немає загрози обвалу. Тому ми всі дуже задоволені, що є така програма співфінансування, і буде зроблено ремонт», - каже Тетяна, мешканка будинку ОСББ «ІНЖЕНЕРНА,1».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (5)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті