Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
22:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Адвокат відповів на ТОП-3 питання, які цікавлять дніпрян

Адвокат відповів на ТОП-3 питання, які цікавлять дніпрян

У зв’язку з війною та мало не щоденними обстрілами Дніпра містяни все частіше звертаються до правозахисників за консультаціями. Серед найпопулярніших питань – компенсація за зруйноване житло, призовний вік та скасування обмежено придатних.

Про це Відкритому розповів помічник юриста південно-східного управління південно-східного Міжрегіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Павло Довгопол.

Перше місце по зверненням до правозахисників Дніпра посідає питання компенсації за зруйноване житло. Нову хвилю запитань також викликали зміни у Законі про мобілізацію.

“Обстріли у Дніпрі частішають, зруйнованого житла стає все більше, тому й питання про компенсації нагальні. Адже існують проблеми з внесенням до реєстру даних про пошкоджене майно, є гостра нестача фінансування для проведення комісійних виїздів на місця влучання. Ці дані вже вносяться через суд, така практика є напрацьованою. У 90% ці рішення задовольняють. Та не менш важливою є проблема з нестачею грошей у держави для такої кількості компенсацій. Постановою Кабміну чітко передбачено, що можуть бути припинені виплати або затримані у разі відсутності бюджетних асигнувань. Це зрозуміло, що суми на відновлення зруйнованого чи пошкодженого житла сягають зараз за мільярди. Але що робити людям, які втратили його? Вони йдуть до правозахисників, просять допомоги. У нас наразі лише одне рішення таких звернень – іти до суду. Лише так справи зрушають з місця”, – наголошує Павло Довгопол.

Основні питання, з якими дніпряни звертаються до правозахисників – це і ті, що стосуються Закону про мобілізацію. Обмеження у праві керування транспортним засобом, в отриманні певних документів, адмінпослуг, розширення повноважень органів поліції та ТЦК. На них правозахисник надав юридичне роз’яснення у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.


Павел Довгопол  (01.05.24 00:26): Эти три "топ-вопроса" сами по себе отпадут, если этот так называемый "адвокат" ответит на два НЕ топ-вопроса:
Вопрос 1:
Конституція України: "Стаття 77. Чергові вибори до Верховної Ради України відбуваються в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень Верховної Ради України."
После 29.10.2023 г. в Украине выборов в Верховную Раду не было, значит нет и Верховной Рады, то есть нет законодательного органа власти.
Когда выгонят стадо, которое находится в здании Верховной Рады, засунув им в aнyc их так называемые "законы", которые они нарисовали после 29.10.2023 г.?
Вопрос 2:
Конституція України: "Президент України є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина."
Когда так называемый президент Украины начнет хоть что-то делать для прекращения этой войны?
"Адвокату" уже хотя бы 15 лет исполнилось?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 4
Саня  (30.04.24 20:16): Спасибо, конструктивно и без лишних эмоций, это сейчас нечасто встречается, для себя некоторые моменты удалось прояснить. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті