Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 15 червня 2024
22:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ціни на бензин в Україні можуть зрости до 80 грн за літр

Ціни на бензин в Україні можуть зрости до 80 грн за літр

Кабінет міністрів пропонує підвищити акциз на пальне в Україні. Зростання ставок відбуватиметься кількома етапами. Перший повинен відбутися в липні цього року останній – у 2028 році.

Чому уряд планує підвищити ціну акциз та на скільки здорожчає паливо в Україні розповів засновник групи компанії “Прайм” Дмитро Льоушкін.

Він зазначив, що Кабмін виконує рекомендацію Європейського Союзу щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського союзу в частині акцизного податку:

“Ця рекомендація стосується насамперед внутрішньоукраїнських податків та зборів. Її можна було б відтермінувати, однак, вона виявилась дуже на часі, адже потрібно якось наповнювати бюджет і тому уряд довго не вагаючись прийняв рішення збільшити акциз на пальне”.

На думку Дмитра Льоушкіна, коли Україна цілком виконає рекомендацію ЄС, вартість пального на АЗС може зрости до 75-80 гривень за літр. Крім того, він прогнозує з липня 2024 року зростання вартості автогазу на чотири гривні:

“Якщо так краще розуміти, то паливо коштуватиме, як в Європі, коли ця директива буде вся виконана. Ціна на бензин, дизель складатиме десь 1,6 – 1,8 долара. У нас ми вийдемо десь на 75-80 гривень за літр. За іншим законом також у липні цього року десь на 4 гривні зросте вартість автогазу й буде кожні пів року ще приблизно на гривню рости”.

Також експерт висловився щодо перевірки військово облікових документів на кордоні у водіїв-далекобійників. За його словами, це було б проблемою для міжнародних траспортних перевезень:

“Ми отримали роз'яснення від прикордонної служби у тому сенсі, що при перетині кордону водіїв міжнародних перевезень не будуть перевіряти оновили вони дані чи ні. Тому що раніше позиція була інша. І це було, самі розумієте, дуже великою проблемою. Але ця проблема існує й на внутрішніх перевезеннях. Якщо будуть зупиняти фури на трасах і тягнути водіїв до ТЦК і потім вони будуть зникати, то це також зупинить внутрішньоукраїнські перевезення і це матиме вплив на внутрішній ринок”.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті