Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 10 мая 2024
00:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Світовий Банк Реконструкції та Розвитку вітає ініціативи Олександра Вілкула в галузях інфраструктури та ЖКГ

Світовий Банк Реконструкції та Розвитку вітає ініціативи Олександра Вілкула в галузях інфраструктури та ЖКГ
Віце-прем’єр міністр України Олександр Вілкул провів зустріч з директором Світового банку реконструкції та розвитку у справах України, Білорусії та Молдови Чімяо Фаном та представниками Світового банку.

В зустрічі з української сторони також прийняли участь Міністр інфраструктури України Володимир Козак, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темнік, перший заступник Голови Укравтодору Микола Мездрін.

Світовий банк був також представлений керівником сектору міської інфраструктури, водопостачання, водовідведення та зменшення ризиків катастроф Гуляні Суміла, керівником сектору сталого розвитку по Україні, Білорусі та Молдові Тамарою Сулухіа, старшим спеціалістом з питань водопостачання Аль Німер Сана Х. Агха.

Під час зустрічі було обговорено низку питань з перспектив розширення співробітництва України з Світовим банком у різних галузях економіки, в першу чергу – у сферах розвитку транспортної інфраструктури та житлово-комунального господарства.

Олександр Вілкул підкреслив, що кількість и якість успішно реалізованих в Україні за участю Світового банку проектів підтверджує довіру до нашої країни з боку цієї авторитетної міжнародної фінансової організації.

«Об'єм реалізованих, реалізуємих та запланованих спільних проектів є важливим позитивним сигналом для закордонних інвесторів і бізнесу – Україна була і залишається надійним і перспективним партнером» - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Зокрема, в Україні сьогодні портфель проектів МБРР на всіх стадіях проектного циклу в Україні (підготовка та реалізація) складається з 13 інвестиційних та 2 системних проектів на загальну суму близько 4 млрд дол. США.

Олександр Вілкул зазначив, що у якості державного менеджера буде спрямовувати зусилля на розвиток і зростання тих галузей національної економіки, які знаходяться у зоні його відповідальності згідно завдань Президента Віктора Януковича та Уряду України.

«Головними пріоритетами є підвищення якості державного управління на основі відкритості та відповідальності, створення привабливих умов для інвестування, сприяння економічній активності у транспортному, будівельному та житлово-комунальному секторах» - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем'єр-міністр також висловив упевненість у продовженні співпраці з Світовим банком у сфері консультативної та експертної підтримки реформ і проведення економічних досліджень.

Директор Світового банку реконструкції та розвитку у справах України, Білорусії та Молдови Чімяо Фан зазначив, що проекти в галузі ЖКГ є одними із найбільш складних в світі. Проте він вітає та підтримує ініціативи Олександра Вілкула щодо проектів модернізації в галузях інфраструктури та ЖКГ .

Сторони домовились про подальшу співпрацю як в рамках реалізації тих проектів, які вже розпочато, так і щодо запровадження нових ініціатив.

Довідково: за 20 років співробітництва Світовим банком було запропоновано Україні ресурсів на суму понад 7,2 млрд доларів США (з них вже використано понад 5,2 млрд дол.). На сьогодні портфель проектів МБРР на всіх стадіях проектного циклу в Україні (підготовка та реалізація) складається з 13 інвестиційних та 2 системних проектів на загальну суму близько 4 млрд дол. США.

На стадії реалізації - 11 інвестиційних проектів на суму 2,84 млрд дол. США. На стадії підготовки - 2 інвестиційні проекти на суму 0,31 млрд дол. США та 2 системні проекти на суму 0,85 млрд дол. США.

У дорожній галузі починаючи із 2008 року було успішно реалізовано перший проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху ( 400 млн доларів США. – загальна сума позики) та у березні поточного року планується розпочати реалізацію другого проекту покращення автомобільних доріг та безпеки руху (450 млн доларів США. – загальна сума позики).

У сфері житлово-комунального господарства активно реалізується проект «Розвиток міської інфраструктури» (140 млн дол. США – загальна сума позики) щодо підвищенні якості й надійності надання послуг та зменшення витрат на обслуговування шляхом реабілітації систем водопостачання та водовідведення.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте