Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
03:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В рамках місячника боротьби з туберкульозом обстежено близько 80 тис мешканців області.

В рамках місячника боротьби з туберкульозом обстежено близько 80 тис мешканців області.
Н
а Дніпропетровщині завершився щорічний місячник боротьби з туберкульозом. В його рамках проводилися профілактичні флюорографічні обстеження населення не тільки в медичних закладах області, а й за допомогою пересувних флюорографів.

Вони працювали в місцях масового перебування людей – на ринках та у торговельних центрах області. Загалом під час місячника боротьби з туберкульозом безкоштовні флюорографічні обстеження пройшли близько 80 тис людей. Про це розповів директор Дніпропетровського обласного центру здоров'я Юрій Корягін.

Юрій Корягін зазначив, що велика частка успіху у лікуванні туберкульозу – це його вчасна діагностика.

«Люди часто халатно ставляться до свого здоров'я, відкладаючи на потім візит до лікаря, тим паче якщо він профілактичний. Виною тому – зайнятість або думка, що хвороба може торкнутися тільки когось іншого, - підкреслив він. - Місячник боротьби з туберкульозом – це ще один привід нагадати мешканцям області: ваш організм потребує уваги. Здоров'я людини та її оточуючих залежить як від кваліфікованості лікарів, так і від бажання кожного виділяти час на турботу про нього».

Для того, щоб якомога більше людей змогли пройти флюорографічні обстеження не відриваючись від звичного способу життя, вони здійснювалися не тільки у медичних закладах області, а й за допомогою виїзного флюорографа. За підтримки губернатора Дмитра Колєснікова такі акції проходили у людних місцях Дніпропетровська та Кривого Рогу, а також у кількох селах Васильківського, Криворізького, Межівського та Синельниківського районів. Під час цих заходів незахищені верстви населення отримували гарячі обіди .

Загалом у рамках місячника боротьби з туберкульозом було обстежено близько 80 тис мешканців області. У 559 випадках було виявлено підозру на туберкульоз, у 143 людей – на онкозахворювання і у 1445 людей – на інші захворювання легенів. Це означає, що завдяки місячнику понад 2 тисячам людей, ймовірно, врятоване життя.

«Коли ми проводили акції з виїзду пересувного флюорографа, то до нього вишикувалися черги з бажаючих пройти обстеження, - зазначив головний лікар Дніпропетровського міського туберкульозного диспансеру Костянтин Бордюг. - Велика кількість людей, що пройшли обстеження, обнадіює. Це означає, що старання влади та лікарів з інформування населення щодо небезпеки туберкульозу не пройшли дарма - люди вже стали уважніше ставитися до свого здоров'я».

За словами Юрія Корягіна, в рамках місячника боротьби з туберкульозом в області було проведено широку роз'яснювальну роботу щодо профілактики цієї хвороби та здорового способу життя.

Лікарі-фтизіатри провели 7 зустрічей з учнями професійно-технічних закладів області, у яких взяли участь 759 людей. Всього в регіоні для населення було прочитано майже 400 лекцій, проведено понад 5 тис бесід.

Крім того, за підтримки благодійного Фонду «Розвиток України» у рамках місячника лікарі-фтизіатри проводили семінари щодо проблем туберкульозу. Зокрема, такі заходи були проведені для молодих людей, які перебувають у місцях позбавлення волі, а також для священнослужителів.

«Ми прагнемо до того, щоб якомога більше людей отримало максимально повну інформацію про туберкульоз, про те, як можна його попередити, діагностувати та вилікувати, – розповіла координатор з адвокації, комунікації та соціальної мобілізації благодійного Фонду «Розвиток України» у Дніпропетровській області Людмила Кулибчук. – Чим більше людей володіють цією інформацією, тим ближче наша область і країна до цілковитої перемоги над туберкульозом».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті