Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Співробітництво влади та роботодавців – це запорука успіху

Співробітництво влади та роботодавців – це запорука успіху
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесніков провів нараду з роботодавцями Дніпропетровщини.

На зустрічі були присутні близько 200 власників і керівників найбільших підприємств Дніпропетровської області. У засіданні також взяв участь голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ. Під час наради були обговорені питання створення нових робочих місць, розвитку малого та середнього підприємництва, створення сприятливих умов для розвитку промисловості, скорочення кількості та повноважень контролюючих органів. Під час наради Дмитро Колєсніков та Дмитро Фірташ підписали протокол про наміри щодо участі Федерації роботодавців України у реалізації Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, звертаючись до роботодавців, підкреслив високу відповідальність роботодавців перед жителями регіону, перед працівниками підприємств та їх родинами. «За кожним роботодавцем стоять десятки, сотні, тисячі робітників. І це висока відповідальність. У співпраці влади та бізнесу розвиток регіону. Я впевнений, ми в цій роботі будемо і далі, як завжди показувати приклад і бути лідерами, поєднуючи економічний ефект з соціальною ефективністю», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Керівник регіону наголосив, що Дніпропетровська область робить ставку на стратегію розвитку регіону, команду ефективних менеджерів, проектний підхід до реалізації намічених планів і чіткий контроль за їх реалізацією на всіх етапах. На перший план у цій ситуації виходить питання ефективного використання ресурсів - фінансових, організаційних, людських.

«Таким же проектним шляхом ми йдемо в напрямках залучення інвестицій, формування міжнародного іміджу і в проектах, які спрямовані на дебюрократизацію бізнеспроцедур. Наша мета - щоб іноземний інвестор зацікавився напрацюваннями наших підприємств і був готовий створювати спільні виробництва. Все це нові робочі місця та благополуччя жителів регіону», - сказав Дмитро Колєсніков.

Губернатор наголосив, що останнім часом зроблені серйозні кроки щодо дебюрократизації дозвільних процедур - на рівні області та країни. «Висока якість сервісних послуг влади для громадян має стати нормою для кожного державного відомства», - підкреслює Дмитро Колєсніков.

Орієнтованість на споживача адміністративних та дозвільних послуг лежить в основі регіонального інформаційно-ресурсного центру «Відкрита влада» і 35-ти дозвільних центрів. Облдержадміністрацією контролюються терміни видачі дозвільних документів по всій області. Наразі більше 80% дозвільних документів на Дніпропетровщині видаються достроково, а відсоток порушення строків прагне до нуля.

Формат «єдиного вікна» стає одним з переважних форматів взаємодії влади, бізнесу та громадян. Це - комфорт і зручність, яке багато в чому виявляється вирішальним, в тому числі - і для виконання законодавства роботодавцями. На Дніпропетровщині створено цілу мережу дозвільних центрів і «єдиних вікон», які надають послуги підприємцям.

Тепер, в рамках програми «Електронний регіон», інформацію про всі дозвільні послуги підприємці можуть отримати в режимі он-лайн, а через «особистий електронний кабінет» можуть стежити за розглядом і оформленням дозвільних документів. Згодом до системи буде включений і перелік адміністративних послуг. Все це об'єднує вже створений «Регіональний віртуальний офіс». На єдиному порталі зібрані послуги ряду відомств від МНС до СЕС. За 4 місяці роботи віртуального офісу дозвільні документи отримали понад 5 тисяч підприємців регіону.

Ще один досвід Дніпропетровщини - це надання адміністративних послуг через поштові відділення. Пошта має розгалужену мережу своїх відділень. І це допомагає економити час жителям регіону. Тут є низка послуг, які корисні і для дрібного бізнесу.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Митяй  (19.05.13 19:20): Для царской России такое сотрудничество кончилось Великой октябрьской социалистической революцией. В результате наши отцы и деды жили некоторое время в процветающей стране. Сейчас дело постепенно катится к возврату спирали истории. Відповісти | З цитатою
Трудяга  (17.05.13 11:03): Сотрудничество власти и работодателей - залог рабовладельчества! Відповісти | З цитатою
Пуй  (16.05.13 21:49): Взяточку дал - вот и весь успех! Відповісти | З цитатою
Ген  (16.05.13 18:12): Фирташа на кол. Відповісти | З цитатою
Житель  (16.05.13 17:53): Рабовладельцы всех мастей - объединяйтесь! Відповісти | З цитатою
Раб лампы  (16.05.13 17:48): А как же мы? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті