Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
09:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Бібліотеки стануть центрами доступу громадян до послуг електронного документообігу

Бібліотеки стануть центрами доступу громадян до послуг електронного документообігу
Бібліотеки Дніпропетровщини, які надають безкоштовний доступ в Інтернет, стануть центрами доступу громадян до послуг електронного урядування.

Проект Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) «Бібліотеки – мости до електронного урядування» впроваджується в рамках затвердженого Кабінетом Міністрів України плану дій з впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Згідно з цим планом дій, було проведено навчання бібліотекарів Дніпропетровської області, які працюють в бібліотеках підключених до мережі Інтернет. На сьогодні в області діють 30 таких бібліотек, але до кінця 2013 року їх кількість зросте приблизно до 90. Навчання з основ електронного урядування в рамках згаданого проекту також пройшли представники громадських організацій, органів самоорганізації населення та група активних пенсіонерів.

Тренінги за цією програмою вирішено провести також для представників органів місцевого самоврядування. Так, в рамках навчального проекту, за підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода, Центр підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск» та Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека провели серію тренінгів з основ електронного урядування для представників районних, міських та сільських рад області.

Учасники тренінгів, що відбулися в обласній раді, вивчали основні поняття, пов’язані з електронним документообігом, відповідне законодавство України, досвід інших країн в цій галузі. Слухачі на практиці отримали навички роботи з існуючими в Україні інструментами електронного урядування національного та регіонального рівнів. Серед ресурсів національного рівня – державна система електронних звернень, урядовий інформаційно-комунікаційний ресурс «Громадянське суспільство і влада» та проект «Мапа громадських звернень «Твоє місто». Особлива увага під час розгляду регіональних ресурсів приділялась Дніпропетровській області, яка є визнаним лідером в розвитку інструментів електронного обігу документів.

Зокрема, учасники знайомились з регіональною програмою «Електронна Дніпропетровщина», віртуальним офісом електронних послуг «Відкрита влада», регіональним інформаційно-ресурсним центром «Відкрита влада», центром електронних звернень громадян на «Криворізькому ресурсному центрі», системою запису в дошкільні навчальні заклади «Електронний дитячий садок» та іншими регіональними ресурсами. Передбачається, що отримані знання та навички з використання інструментів електронного урядування учасники тренінгів поділяться зі своїми колегами.

- Реалізація програми «Електронна Дніпропетровщина», яка передбачає наявність електронного документообігу, розвиток електронного уряду та державних послуг в електронному вигляді є виключно актуальною,оскільки значно полегшує та прискорює взаємодію держави і громадян та покращує якість надання адміністративних послуг населенню, - зазначив Євген Удод.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Дід Понос  (30.07.13 14:00): Не хотите ходить в церковь - будете ходить в библиотеки. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Чёрная ж ОПА  (30.07.13 13:49): А решение воПРосов тоже будет ПРоисходить через высокоскоростное соединение? Ну никак не хочет наше ПРавительство воочию узреть результаты своей Плодотворной Работы.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті